23 Nisan 2010 Cuma

YURTTA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı başta başkent olmak üzere yurt genelinde yapılan törenler ve düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 90’ıncı yıldönümü nedeniyle bugün başkentin dört bir yanı Türk bayrağı ve ulu önder Atatürk’ün posterleriyle donatıldı.

DİYARBAKIR'DA TANGO ZAMANI

Diyarbakır'da 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında tango festivali yapılacak.

Arjantin tangosunu Türkiye'ye getiren kişi olarak bilinen tango ustası Metin Yazır, 2 yıldan bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde tango etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

HASTALAR "DA VİNCİ"YE EMANET

Florence Nightingale Hastaneleri Üroloji Bölümü Şefi Prof. Dr. Ali Rıza Kural, ''Da Vinci'' robotuyla yapılan ameliyatların tıp alanında önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

ANKARA'DA ÜCRETSİZ HAYVANAT BAHÇESİ

23 Nisan etkilikleri kapsamında yarın Ankara'da hayvanat bahçesi ücretsiz gezilebilecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkilikleri kapsamında yarın Atatürk Orman Çiftliği'nde bir etkilik düzenleneceği ifade edildi. Açıklamada, "Etkinlik kapsamında hayvanat bahçesi ve Atatürk Evi Müzesi'ni başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımız ücretsiz olarak gezebilecektir. Müzik dinletileri, yarışmalar, ikramlar, palyaço gösterileri de etkilikler içinde yer alacaktır" denildi.

HABER X

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİNALAR GELİYOR

Avrupa genelinde üniversite öğrencileri, sıfır enerji tüketen ev projesi yarışması için ter döküyor. Ekolojik malzemelerle tasarlanan ev enerji tüketmek yerine, enerji üretecek.
 

İSTENİLEN OLDU! FARMVILLE CEP TELEFONLARIYLA OYNANABİLECEK

Facebook sayesinde şu anki popülerliğini yakalayan FarmVille, artık her yerden ve istenilen an oynanabilecek. Oyunun yapımcısı Zynga, mobil platformlara yatırım yapacaklarını açıkladı. Böylece FarmVille cep telefonlarından da oynanabilecek.

‘MODA KÖPRÜSÜ’ 3’ÜNCÜ KEZ KURULACAK 700 MİLYON DOLARLIK DAHA ALIM ÇEKECEK

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Moda, Tekstil & Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi’ne Türkiye’den 7-8 milyar dolarlık alım yapan grupların katılacağını belirterek, “10 tane giyim sanayicisi bu alım gruplarının ayağına gitse kapısının içerisinden giremezler. Bu gelenlerin alımlarını sadece yüzde 10 artırsak, ekstradan 600-700 milyon dolarlık ihracat yapılır. Geçen sene 120 üretici ile 30 alım grubunu 700 kere görüştürdük. Bu sene 200 üreticiyi 40 dış alım grubu ve 10 yerel markayı bin 500 kere görüştürmek istiyoruz” dedi.

BUZ MÜZESİ "MAGIC ICE" AÇILDI

Dünyada sıcak iklimde gerçekleştirilen ilk kalıcı buz müzesi özelliği taşıyan "Magic Ice" açıldı. Türkiye ile Norveç arasında kültür-ticaret köprüsü oluşturacak ve 20 milyon dolarlık bir yatırımla Lofoten Trading şirketi tarafından hayata geçirilen projenin açılışı, Forum İstanbul Alışveriş Merkezinde yapıldı.

BORNEO'DA SON 3 YILDA 120'Yİ AŞKIN YENİ TÜR

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Borneo adasının tropikal ormanlarında son üç yıl içinde aralarında akciğersiz kurbağa ve dünyanın en uzun böceğinin de bulunduğu 123 yeni tür keşfedildiğini açıkladı.