19 Temmuz 2013 Cuma

DOWN SENDROMU’NDA GENETİK UMUT



ABD’de biliminsanları, Down Sendromu’nda (DS) çığır niteliğinde yeni tedavilerin yolunu açabilecek önemli bir gelişme kaydetti.

İSVEÇ'TE MUCİZEVİ YENİ BİR MADDE GELİŞTİRİLDİ



İsveçli bilim adamları, dünyada bilinen materyallerden daha geniş bir yüzey alanı ve su emme yeteneği bulunan yeni bir madde geliştirdi.

WHATSAPP iOS İÇİN DE ÜCRETSİZ OLUYOR



Dünyada yaklaşık 250 milyon kullanıcısı olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sonunda iOS kullanıcıları için de ücretsiz oldu. Android kullanıcılarından ilk sene ücret almayan uygulama iOS kullanıcılarından 0,99 dolar alıyordu.

İSTANBUL BİENALİ BU YIL ÜCRETSİZ



"Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla Fulya Erdemci'nin küratörlüğünde gerçekleştirilecek ve politik bir forum olarak kamusal alan fikrine odaklanacak 13. İstanbul Bienali, bu yıla özel, ücretsiz olacak.

"BENİM ADIM KIRMIZI" FRANSA'DA SAHNELENİYOR



Orhan Pamuk'un romanı "Benim Adım Kırmızı", Fransa'da Avignon Tiyatro Festivali kapsamında 8-24 Temmuz tarihleri arasında Caserne des Pompiers'de sahneleniyor.

BURSA'DA ZAMAN TÜNELİ



Bursa’nın çevresi apartmanlarla sıralı eski bir semtinde, içinde üç yüz yıllık koca bir çınarın dimdik durduğu bir yerdeyiz. Doğayla tarihin bir arada olduğu, 17 dönümlük ‘kurtarılmış bir bölge’ sanki… 15. yüzyıldan kalma Umurbey Hamamı’nın restore edilmesiyle kurulan Tofaş Sanat Galerisi, ziyaretçilerin kendilerini zaman tünelinde hissedebileceği bir sergiye ev sahipliği yapıyor şu sıralar…

EYFEL KULESİNE GİTMEK İSTER MİSİNİZ? HEM DE ÜCRETSİZ!



Geçtiğimiz pazartesi günü Google Street View’e yeni bir özellik eklendi ve tüm herkes Paris’e hücum etti.

TÜBİTAK’TAN ÜNİVERSİTE PROJELERİNE DESTEK



TÜBİTAK’ın 2013 yılı 1. döneminde önerilen araştırma projelerinden bilimsel olarak desteklenmesine karar verilen projeler arasında Adıyaman Üniversitesi’nin ‘Bazı Bitkilerin Anti-Bakteriyel ve Anti-Viral Aktivitelerinin Araştırılması’ ve ‘Sulama Amaçlı Güneş Enerji Sistemlerinde Maliyet Düşürme ve Fonksiyonerliğin Artırılması İçin Sürücü, Kontrol ve Kumanda Sistemlerinin Tasarımı’ projeleri desteklenecek.