27 Aralık 2012 Perşembe

ELEKTRONİK KİTAP DA ÖDÜNÇ ALINABİLECEK



Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Onur Bilge Kula, “Türkiye kütüphanelerinde ilk defa gelecek elektronik kitabı, kağıt kitap gibi ödünç verebileceğiz” dedi.

TÜRK RESSAMLAR 'ALTIN YIL'INI YAŞADI



Antik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Artam Dergisi'nde, Türk sanatının 2012 yılı müzayede rekorları açıklandı. Buna göre, 2012 yılı Türk resim sanatının müzayedelerde en yüksek değerlere ulaştığı ''altın yıl'' oldu.

ORTA DÜNYA'NIN MÜZİKLERİ RAFLARDA



Büyük heyecanla beklenen 'The Hobbit: Beklenmeyen Yolculuk' vizyondayken, müzikleri de raflardaki yerini aldı.

SİNEMASEVERLERİN TERCİHİ YERLİ YAPIMLAR OLDU



Türk filmleri, yılın en çok izlenen 10 filmi arasında ilk üç sırayı yabancı yapımlara kaptırmadı. En çok izlenenler listesinin ilk sırasında, 6 milyon 565 bin 850 seyirciyle, Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi ''Fetih 1453'' bulunuyor. Film, elde edilen 55 milyon 710 bin 841 lira hasılat ile de kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor.

ENGELLERİ SANATLA AŞACAKLAR



Giresun'da, Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nce düzenlenen ahşap oymacılığı, resim ve el sanatları kursları, kimsesiz zihinsel engelli çocukların tedavisinde yardımcı metot olarak kullanılıyor.

BU KAMERAYI ODTÜ GELİŞTİRDİ



ODTÜ Mikro Elektro Mekanik Sistemler (MEMS) Araştırma ve Uygulama Merkezi düşük maliyetli soğutmasız kızılötesi görüntüleme sensörlerini kullanan minyatür kızılötesi kamera modülü geliştirdi. Merkez Başkanı Prof. Dr. Tayfun Akın, 15 yıl önce kurulan merkezde TÜBİTAK TEYDEB 1507 Kobi Ar- Ge Başlangıç Projesi Desteğiyle düşük maliyetli, soğutmasız, kızılötesi görüntüleme sensörü geliştirdiklerini açıkladı. Akın, yine TEYDEB’den aldıkları ikinci destek ile soğutmasız kızılötesi görüntüleme sensörlerini kullanan minyatür kızılötesi kamera şeklinde geliştirdiklerini söyledi.

VODAFONE KADIN GİRİŞİMCİYE CAN SUYU SERMAYESİ VERECEK



Bin kadına girişimcilik eğitimi veren Vodafone, bu kadınlar arasından başarılı olanların can suyu (girişim) kredisiyle ödüllendirileceği yarışma açtı.

GTA 5'İN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU



Grand Theft Auto serisinin 5. oyunu bir süredir oyunseverler tarafından heyecanla bekleniyor ve Amazon, bu oyunun çıkış tarihini sızdırdı.