8 Temmuz 2010 Perşembe

KUM HEYKELLERİ TURİST AKININA UĞRUYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunu yaptığı "Mitoloji 2" temalı Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 10 ülkeden 30 heykeltıraş tarafından 35 ana temada 100’den fazla heykelin yer aldığı ve 7 bin 500 ton kum kullanılarak bir ayda oluşturulan festival Lara’da Kasım ayına kadar görülebilecek.

SOLAR IMPULSE, TEST UÇUŞUNDA

Güneş enerjisiyle çalışan 'Solar Impulse' adlı prototip uçak, gece uçuş kapasitesinin test edileceği uçuşuna başladı.

ALZHEİMER’I DURDURACAK ‘PROTEİN’ BULUNDU

Bilim adamları kanda "clusterin" adındaki protein düzeyinin yüksekliğiyle Alzheimer arasında bağlantı buldu. Bu bilgi, hastalığın önceden tespit edilmesinin yolunu acacak.

''ALO ACİL MOBİL DİŞ HEKİMİ" SERVİSİ

Sektördeki önemli eksikliklerden birinin, polikliniğe gelemeyecek durumdaki hastalara verilen hizmet olduğunu söyleyen işadamı Mustafa Günaydın, bunun için 'Alo Mobil Diş Hekimi Servisi'ni hayata geçirdiklerini söyledi ve servisin, haftanın 7 günü 24 saat hizmet vereceğini belirtti.

111 BİLİM ADAMI TÜRKİYE TURU YAPACAK

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında, başta Nobel ödülü alanlar olmak üzere dünyaca ünlü 111 bilim adamı ile eşlerine Türkiye ve Türk üniversitelerinin tanıtılması amacıyla protokol imzalandı.