25 Temmuz 2013 Perşembe

TÜBİTAK ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR AÇIKLANDI



Türkiye Bilimsel ve Teknolojik  Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim, özel ve teşvik ödüllerini kazananları açıkladı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bu yıl 2 bilim ödülü, 2 özel ödül ve 11 teşvik ödülü ile bir TÜBİTAK-TWAS teşvik ödülü verilecek.

BODRUM'DA BİR DİVA



Klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da yerli ve yabancı ziyaretçileri klasik müziğin evrensel değerleri çerçevesinde bir araya getirmek amacıyla düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl 24-25/27-28 Ağustos tarihleri arasında, dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla müzikseverlerle buluşacak. 2009 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üyeliği kabul edilen ve sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl da klasik müziğin önde gelen isimlerine ev sahipliği yapacak.

SİVRİ SİNEKLERDEN KORUYAN BANT



Grey Frandsen, Dr Michelle Brown ve Torrey Tayanak tarafından geliştirilen teknolojik bant sayesinde, sıcak günlerde sivri sineklerden kurtulabilirsiniz. 

DİYABET TEDAVİSİNDE KÖK HÜCRE UMUDU



Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, kök hücreyle tedavi konusunda yeni çalışmalar yaptıklarını belirterek, "İnsüline bağlı diyabetik hastaların vücut hücrelerini yeniden programlayarak embriyonik döneme çevirip hastalığın oluşması mekanizmasına ilişkin moleküler verilere ulaşmaya çalışacağız" dedi.

KADINA GECE MESAİSİ YOK



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadın çalışanların gece mesaisinde çalıştırılmalarına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, emziren kadınların 6 süre ile gece mesaisinde çalıştırılmayacakları hükmü değiştirilerek, bir yıla çıkarıldı. Bir yıllık emzirme süresi, anne ve çocuğun sağlığı açısından gerekli görülerek, işyeri hekimince raporlandırıldığı takdirde 6 ay daha uzatılabilecek. Kadın çalışanlar, hamileliklerini doktor raporuyla belgelendirdikleri andan itibaren doğuma kadar gece mesaisinde çalıştırılmayacak.