18 Haziran 2013 Salı

GEZİ’YE 100 AĞAÇ 202 BİN ÇİÇEK EKİLDİ



Gezi Parkı’nda dün belediye çalışanlarının hummalı bir çalışması vardı. Çadırları kaldıran belediye ekibi toplam 100 ağaç ve 202 bin mevsimlik çiçek ekti. Parka 5 bin de gül dikilecek.

'SAKİN ŞEHİR' COŞKULU FESTİVALE HAZIR



Türkiye ’nin ilk ‘sakin şehir’i Seferihisar, Türkiye’nin ünlü yazar ve şairlerini buluşturacak coşkulu bir edebiyat festivaline hazırlanıyor. 22-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Seferihisar Edebiyat Günleri’ne gündüzleri yazarlık atölyeleri, akşamları ise Sığacık Kaleiçi’nde şiir geceleri, çeşitli söyleşiler ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

BİZANS ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU BAŞLIYOR



Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından organize edilen “Üçüncü Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu” 24-27 Haziran 2013 tarihleri arasında Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki AnaMed binasında gerçekleştirilecek. Bizans dönemine yönelik Türkiye’deki bilimsel araştırmaların yaygınlaşması, toplumun Bizans kültür mirasına sahip çıkması için önemli çalışmalarda bulunan rahmetli Sevgi Gönül'ün anısına düzenleniyor.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYA



Çorlu´da birden çok kan bağışında bulunarak madalya almaya hak kazanan 1 kişiye plaket, 4 kişiye Gümüş, 79 kişiye bronz madalya ve beratları verildi.

MERSİN’DE "AKDENİZ OYUNLARI" ÇOŞKUSU



Mersin’de 20 Haziran’da başlayacak olan 17. Akdeniz Oyunları kapsamında kente gelen Türk milli takımlarının sporcuları, düzenlenen şehir turunda Mersinlileri selamladı.

KÖY OKULLARI BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI



İnönü Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen İnönü Çocuk Üniversitesi ‘Köy Okulları Bilim Şenliği’ etkinliği başladı.

SKYPE'A VİDEO MESAJLAŞMA ÖZELLİĞİ



Microsoft, Skype Video Mesajlaşma özelliğini kullanıma sundu. "Her anı yakala ve paylaş" sloganı ile tanıtılan yeni özellik, platformlar arası çevrimiçi ve çevrimdışı video paylaşımına olanak sağlıyor. Kullanıcılar, Skype video mesajlaşma özelliği ile 3 dakikaya kadar kaydettikleri görüntüleri birbirleriyle paylaşabilecek.