14 Ağustos 2012 Salı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR İLK

Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yemek borusu kanserlerinde en sık uygulanan ameliyat yöntemi olan Ivor-Lewis özofajektomi tamamen kapalı yapılarak bir ilk gerçekleştirildi.

KAYIP PİRAMİTLER ORTAYA ÇIKTI!

Uydu görüntülerini analiz ederek araştırmalar yapan arkeolog Angela Micol, Google Earth programında yer alan fotoğraflarda ‘kayıp piramitler’ keşfettiğini öne sürdü.

AYASOFYA'DA ENGELLER KALKIYOR

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından 2010 yılında başlatılan "Engelsiz Müze ve Saraylar Projesi", Ayasofya ile başlıyor.

İKİ ÜLKE ARASINA FOTOĞRAF KÖPRÜSÜ

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkinin 400. yılı onuruna bir fotoğraf yarışması organize ediliyor.

MÜJDE! İHSAN OKTAY’DAN YENİ BİR KİTAP!

Türk edebiyatının en güçlü isimlerinden İhsan Oktay Anar’ın yeni kitabı Yedinci Gün, eylül başında yayınlanacak.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİNDE ÖDENECEK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada emeklileri sevindirecek bir haber verdi. Buna göre SSK emeklilerinin maaşları bayram öncesinde ödenecek.

500 YILLIK ÇİNİ LEVHA YUVASINA DÖNDÜ

Yasadışı yollarla yurtdışına çıkarılan tarihi eserlerin Türkiye'ye geri getirilmesi için çalışmalarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni bir eseri daha ülkeye kazandırdı. Bursa Yenişehir'deki Sinanpaşa Camii'nin kapı üstü süslemesi olan 16. yüzyıldan kalma bir çini levha, bakanlığın çalışmasıyla Türkiye'ye getirildi.