29 Nisan 2010 Perşembe

"JAPON SANATININ 5000 YILI" TÜRKİYE'YE GELİYOR

''Japon Sanatının 5000 Yılı'' sergisi ''2010 Türkiye'de Japonya Yılı'' etkinlikleri kapsamında, 5 Mayısta Topkapı Sarayı Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

1150 YILLIK VİKİNG GERDANLIĞI


İrlanda'nın Clare bölgesinde yapılan arkeolojik kazıda, 1150 yıl öncesine ait Viking gerdanlığı bulundu.

BARIŞ MANÇO'NUN EVİ 9 HAZİRAN'DA AÇILACAK

Sanatçı Barış Manço'nun, Kadıköy Belediyesi tarafından müze konsepti ile yeniden düzenlenen Moda'daki evi, 9 Haziranda açılacak.

BAĞIRSAK KANSERİNDE EN ETKİLİ YÖNTEM SİGMOİDOSKOPİ

İngiltere'de yapılan bir araştırma, sigmoidoskopinin bağırsak kanserini ortaya çıkarmada ve ölümleri engellemede en etkili yöntem olduğunu ortaya koydu.

HOLLYWOOD YAZISI KURTULDU

Amerikan sinema endüstrisinin kalbi Los Angeles'ın tepelerinde uzanan dünyaca ünlü Hollywood harfleri, arazisinin satın alınması için gerekli 12,5 milyon dolar toplanarak, buraya lüks konut inşa etmek isteyen şirketin elinden kurtarıldı. 60 dönümlük arazinin satın alınabilmesi için son süre, 30 Nisan’da doluyordu.

"DOĞA ANA HAKLARI"

İklim Değişikliği ve Doğa Ana Hakları Dünya Konferansı 20-22 Nisan 2010 tarihlerinde Bolivya Cochabamba'da gerçekleştirildi.

DÜNYAYA YÖN VEREBİLECEK İKİ TÜRK GENCİ

Almanya'da haftalık yayımlanan "Die Zeit" gazetesinin dünyaya yön verebileceğini düşündüğü 100 Alman üniversite öğrencisi arasında Aylin Selçuk (21) ve Bilge Buz (22) adlı 2 Türk kökenli öğrenci de yer aldı.

Gazeteye ait "Campus" adlı dergi, yetenekli oldukları için kendilerinden daha çok söz ettireceklerini ve gelecekte dünyaya yön verebileceklerini belirttiği 30 yaşın altındaki 100 Alman öğrencinin fotoğraflarına kapak sayfasında yer verdi.

Derginin haberinde, barışın ve iklimin korunması için çaba harcadığı, roman yazdığı ve beste yaptığı belirtilen söz konusu üniversite öğrencilerinin, dünyaya yön verebilmek için daha şimdiden önemli işlerle uğraştığı, aralarında belki de yarının başbakanının bulunduğu belirtildi.

Göçmenlerin Alman toplumuna daha iyi uyum sağlaması amacıyla faaliyetlerde bulunan "Deukische Generation" (Alman-Türk Kuşağı) adlı derneğin başkanı olan Aylin Selçuk'un, bir zamanlar kendisinin de diğer Türk kökenlilere karşı sahip olduğu önyargıların kırılması için çaba harcadığı ifade edildi.

Bilge Buz'un ise 8 yaşında ailesiyle Türkiye'den Almanya'ya geldiğinde tek kelime Almanca bilmemesine rağmen, okuldaki başarısıyla 2 sınıf birden atlayarak, Abitur adı verilen yüksek öğretim yeterlilik belgesini çok iyi bir not ortalamasıyla aldığına dikkati çekildi. Hukuk öğrenimi gören Buz'un, daha önce BM Genel Sekreteri olmak istediğini söylediği kaydedildi.

NTVMSNBC

2 MİLYON BİLGİSAYAR TEMİZLENDİ

Türkiye'de geçtiğimiz yıl 2 milyon bilgisayar, Microsoft masaüstü kötü amaçlı yazılımdan koruma ürünleri tarafından temizlendi.

“HERKESE MOBİL İNTERNET” DÖNEMİ

Türkiye’de en gelişmiş 3G teknolojisiyle hizmet veren Vodafone, geniş bant mobil interneti yeni Vodemnet Paketleriyle haftalara, günlere ve hatta saatlere bölerek müşterilerinin ihtiyaç duyduğu kadar internet kullanmalarına imkan sağlıyor.