16 Eylül 2014 Salı

TÜRKİYE KENDİ İLACINI ÜRETECEK



Sağlık Bakanlığı, yurtdışından ithal edilen ve maddi değeri çok yüksek olan kanser ve antibiyotik gibi ilaçların Türkiye'de üretilmesi için harekete geçti.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, bir ülkeyi güçlü yapan en önemli alanlardan birinin sağlık olduğunu belirtti.

‘LENFOMA TEDAVİSİNDE BAŞARI ŞANSI YÜZDE 85’



Lenf düğümü kanseri olan lenfoma, bu düğümlerin büyümesiyle kendini gösteriyor. Vücutta zararlı uyaran olmadığı sürece ele gelmiyor, büyüdüğü fark edilmiyor. Lenf düğümleri boyun, koltuk altı, kasık ve damarların etrafını saran bir sistem.

HALK ‘FARKLI OLMAYI’ SEÇTİ



39. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Halkın Seçimi ödülünü, İngiliz matematikçi ve mantıkçı Alan Turing’in yaşamöyküsünü işleyen “The Imitation Game” (Taklit Oyunu) adlı film kazandı.

BALKANLAR’IN EN İYİ FİLMİ ‘KELEBEĞİN RÜYASI’



Arnavutluk’ta, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Durres Film Festivali’nde gösterilen Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği “Kelebeğin Rüyası” filmi “Balkanlar’ın En İyi Filmi” ödülü’ne değer görüldü.

CEP TELEFONLARI GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK



Güneş enerjisi alanında çalışma yapan Melbourne Üniversitesi, İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) Bilim ve Endüstri Araştırması Topluluğu ve Monash Üniversitesi’nden bilim insanları fotovoltaikler üzerine yaptıkları 7 yıllık araştırma sonucunda, bu yöntemle elde edilen elektriğin cep telefonu, dizüstü ve tablet bilgisayarları çalıştırmak için kullanılabileceğini açıkladı.

PROSTAT KANSERİ TEDAVİSİNDE DÖNÜM NOKTASI!



İngiltere’deki Kanser Araştırmaları Enstitüsü ve Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, bir erkeğin prostat kanserine yakalanma olasılığını artıran 100 adet gen tespit ettiklerini açıkladı.

AKILLI TELEFON KULLANICILARINA ÖZEL YOL



Yoğun nüfus yapısıyla dikkat çeken Çin’de, yürürken akıllı telefonlarını kullanmak isteyenler için ayrı bir kaldırım oluşturuldu.