21 Şubat 2014 Cuma

POSALI GIDALAR KOLON KANSERİNİ ÖNLEMEYE YARDIMCI



Posalı ve lifli beklenme sağlığımız için büyük önem taşıyor. Posa oranı yüksek olan beslenme şekli özellikle kolon ve rektum kanserlerini önlemede etkili.

TÜRK SPORCUDAN TARİHİ REKOR!



Cumartesi günü İstanbul Aslı Çakır Alptekin spor salonunda yapılacak olan Balkan salon atletizm şampiyonası öncesi Türk, Romen, Bulgar, ve iki Kenyalı tavşan atletin katıldığı rekor deneme yarışları yapıldı. 1000 metrede İlham (Tanui) Özbilen 2:15.96 ile bu sezonun dünyanın en iyi salon derecesini yapıp 1000 metrede dünya liderliğine yükseldi. Bu derece bu salonun ilk salon rekoru.

GOOGLE'DAN YEREL SEÇİM PORTALI



Önümüzdeki günlerde Türkiye’de gündemin merkezine oturacak 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için özel olarak geliştirilen “Google Yerel Seçim 2014” portalı kullanıma sunuldu.

KIZILDERİLİLERDEN EKİNEZYA İLE SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİ



Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, ekinezya köklerinin, Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı, diş, boğaz ağrısı, yara ve yanıklara karşı kullanıldığını söylüyor.

FELÇLİ HASTALARA UMUT IŞIĞI



Bir maymunun beyninden bir diğerinin omuriliğine sinyal göndermeyi başaran araştırmacıların bu çalışması, felçli kişiler için umut vaadediyor.

ARCTIC MONKEYS ‘BRİT’ REKORU KIRDI!



Bu yıl 34. kez düzenlenen İngiliz ‘Grammy’leri Brit Ödülleri töreni, önceki akşam Londra’daki O2 Arena’da gerçekleşti. David Bowie, 10 yıllık aradan sonra çıkardığı ‘The Next Day’ albümüyle En İyi Erkek Şarkıcı ödülünü kazandı. Brit Ödülü kazanan en yaşlı kişi unvanını alan 67 yaşındaki Bowie, aynı zamanda 18 seneden sonra ilk kez bir Brit’e layık görüldü. Törene katılamayan Bowie’nin ödülünü Kate Moss alırken, ünlü müzisyenin ağzından bir konuşma metni okudu. Eski Oasis üyesi Noel Gallagher, ödülü Kate Moss’a takdim ederken Bowie’nin törene katılmamasıyla ilgili olarak, “Buraya geleceğini düşünmediniz herhalde değil mi? Kendisi bu gibi haltlar için fazla cool” yorumunu yaptı.