20 Haziran 2014 Cuma

EL SICAKLIĞI TELEFONLARI ŞARJ EDECEK



ABD Fayetteville Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ila, yeni uygulamalarla insan vücudunun pil olarak kullanılabileceğini söyledi.

PERA MÜZESİ'NDE UZUN BİR GECEYE HAZIR OLUN



Pera Müzesi, 21 Haziran Cumartesi zengin ve renkli etkinliklerle 19:00 - 24:00 saatleri arasında açık ve ücretsiz olacak. Pera Café'de saat 19:00'da DJ Kulakkurdu ile başlayacak kutlama, 21:30'da Karma grubunun performansı ile devam edecek.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ EFSANE ŞEF ZUBİN MEHTA’YA



42. İstanbul Müzik Festivali’nin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri olarak kabul edilen Zubin Mehta’ya verilecek. Zubin Mehta’ya ödülü, 21 Haziran Cumartesi akşamı 20.30’da Aya İrini Müzesi’ndeki, arp sanatçısı Xavier de Maistre ile L’Arte del Mondo konseri öncesinde, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak tarafından sunulacak.

TÜRK MUCİTTEN DEVRİMSEL BULUŞ!



Erken teşhis ve cilt hastalıklarının takibinde devrim yaratan buluş olarak tanımlanan ForenScope görüntüleme cihazı, dermatologların yanı sıra fotoğrafçılıkta da makro görüntüden mikroya geçişi sağladı. ForenScope, dünyanın ilk multispektral mobil görüntüleme ve arşiv sistemi olarak geçiyor.