25 Kasım 2013 Pazartesi

TAYLOR SWIFT ÖDÜLLERİ TOPLADI



Amerikan Müzik Ödülleri'nin gözdesi Taylor Swift oldu. Swift, yılın sanatçısı, yılın pop sanatçısı ve yılın country sanatçısı ödüllerini aldı.

GRİP AŞISI HAMİLELER İÇİN DE ÜCRETSİZ OLACAK



Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Bilim Kurulu kararları doğrultusunda grip aşısının hamileler için de ücretsiz olması için süreç başlatıldı.

HAYALİYDİ GERÇEK OLDU



Bu yıl 19’uncu kez düzenlenecek Gezici Festival, 27 Kasım Çarşamba günü başlıyor. Festival, geçtiğimiz aylarda vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’in Edremit’te film festivali düzenlenmesi hayalini de gerçekleştirecek.
Ankara Sinema Derneği’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 27 Kasım Çarşamba günü 19’uncu kez yollara düşecek.

EN ESKİ TAPINAĞIN HAYVANLARI SERGİLENİYOR



Göbekli Tepe kalıntılarındaki 12 bin yıllık hayvan figürleri Şanlıurfa’da bir fotoğraf sergisinde tanıtılıyor. Dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen, M.Ö. 10 bin yıllarından kalma Göbekli Tepe’de 1995’ten beri devam eden kazılarda çok sayıda hayvan figürüne rastlandı. Figürler Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğunda düzenlenen bir fotoğraf sergisiyle Şanlıurfa’da tanıtıldı. Sergide tilki, yılan, yabandomuzu, turna, ördek ve aslan gibi hayvan figürlerinin seramiklere basılan, fotoğrafçı Zekai Demir’in çektiği 25 fotoğraf yer alıyor.

DİYABETE KARŞI SÜPER HAP



Uzmanlar yeni geliştirilen MK2 adlı bir kimyasalla, diyabet hastalarında kullanılan metforminin birleştirilmesinden oluşan yeni bir hapın, obez gibi diyabet tehlikesi olanlarda kullanılınca, hastalığı tamamen engelleyebileceğini düşünüyor. Üretilecek "süper hap"ın vücuttaki ensülin ve glikoz seviyesini 2 kat daha iyi kontrol edeceğini söyleyen uzmanlar, farelerde yapılan deneylerde MK-2 enzimini etkisiz hale getiren MK2'nin kolesterolü düşürürken, şimdiki tedavilerin aksine kalbe hiç hasar vermediğinin ortaya çıktığını söyledi.

2013'TE 399 TON ATIK PİL TOPLANDI



2013 yılı Ekim ayı verilerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde son 10 ayda yaklaşık 399 ton atık pil toplandı.

VİNE UYGULAMASI ARTIK TÜRKÇE



Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan Vine için Türkçe dil desteği, geçtiğimiz saatlerde nihayet uygulamanın dil seçeneklerindeki yerini aldı.

MEMUR EMEKLİSİNE ÇİFTE ZAM MÜJDESİ GELDİ!



Ocak ayında memur emeklilerinin maaşlarında net 140 liralık artış olacak, ayrıca enflasyon farkı verilmesi de gündeme geldi.