10 Nisan 2010 Cumartesi

TÜRK GEMİSİ ‘YASİN C’ KORSANLARDAN KURTULDU

Bergen Gemicilik Filo Müdürü Fatih Kabal, Kenya’nın Mombassa Limanı’nın 270 mil açıklarında kaçırılan Türk bayraklı “Yasin C” gemisinin korsanların elinden kurtulduğunu açıkladı.

Fatih Kabal, kendilerini YEKE dairesine kilitleyen mürettebatın saldırıdan yaklaşık 1 gün sonra korsanların gemiyi terk ettiğini fark ettiklerini açıkladı.  Kabal, “Gemi personelin kontrolünde ve Mombasa Limanı’na yanaştırıldı. Gemide saldırı sonucu ağır derecede maddi hasar meydana geldiğini fakat mürettebatta herhangi bir yaralanmanın olmadığını öğrendik” dedi.

MİLLİYET

ABD BU KEZ DE MESAJI ALMAZSA!

Amerikan yerli kabilelerinden Kızıl Şahinlerin (RedHawk) Sanat Konseyi Direktörü Cliff Mathias ve Galbraith Sage Ann Giresun Festivali'ne katılmak için İstanbul'a geldi.

ÜSKÜP TİYATROSU İSTANBUL'DA

Kuruluşunun 60. yıldönümünü 27 Mart 2010'da kutlayan Üsküp Türk Tiyatrosu'nun, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirdiği "Matmazel Julie" adlı oyunu Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, 19 Nisan saat 20.30'da sahnelenecek.

YUVARLAKÇAY'DA KÖYLÜLER KAZANDI

"Su" için 100 günü aşkın süredir nöbet tutan köylüler açtıkları davayı kazandı. Yuvarlakçay Irmağı üzerine kurulacak hidroelektrik santralinin (HES) yapımına karşı açılan davada, ''yürütmeyi durdurma'' kararı verildi.

TİTREŞİMDEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Artık pilleri doldurmanın yeni bir yolu daha var. Michigan Üniversitesi'nden araştırmacılar havadaki titreşimleri enerjiye dönüştürebilen jeneratörler geliştirdiler.

KOTALI İNTERNETTE YENİ DÖNEM!

Sanayi Bakanlığı'nın uyarısı üzerine harekete geçen Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu, kotayı aşan internet kullanıcısının uyarılmasına ve internet kotasının anlık sorgulanmasına dönük sistemin kurulmasına karar verdi.

İSTANBUL'DA YGS VE LYS ULAŞIMI ÜCRETSİZ

ÖSYS kapsamında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) İstanbul'da girecek öğrenciler, sınavların yapılacağı günlerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.