18 Kasım 2013 Pazartesi

KISA'LARIN FESTİVALİ 25 YAŞINDA



Ülkemizdeki en uzun soluklu kısa film etkinliği olan 25. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, bu yıl 20-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Farklı ülkelerden kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel filmlerin sergileneceği festivalin ücretsiz gösterimleri, Fransız Kültür Merkezi (Taksim), İtalyan Kültür Merkezi (Tepebaşı) ve Alman Kültür Merkezi’nin (Galatasaray) sinema salonlarında yapılacak.

EN İYİ SENARYO: "BEN, O DEĞİLİM"



İtalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen "Roma Uluslararası Film Festivali"nin yarışma dalında izleyicilerle buluşan yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun son filmi "Ben O Değilim", "En İyi Senaryo Ödülü"nün sahibi oldu.

İNSÜLİN İĞNESİ TARİH OLUYOR !



Nova Başkan Yardımcısı Doustdar insülinin 10 yıl içinde ağızdan tablet yoluyla alınacağını söyledi. Esnek insülinin ise AB'de kullanıldığını belirten Doustdar "Yakında dünyada yaygınlaşacak" dedi.

VENEDİK AYAKLARINIZIN ALTINDA!



Google, Street View hizmeti ile dünyanın dört bir yanında bulunan en güzel yerleri internet kullanıcılarının ayağına getiriyor. Dev arama motoru şimdi de dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak görülen Venedik’i gitme imkanı olmayan kullanıcılarının ayağına getirdi.

GOOGLE PLAY MUSIC ARTIK iOS ORTAMINDA



Google’ın bundan altı ay önce verdiği söz sonunda gerçek oldu. Beğenilen Play Music servisine özel iOS uygulaması dağıtıma girdi. Haftalar içinde hazır olacak denen uygulama epey gecikti ama en sonunda kullanımda. iOS App Store’a eklenen uygulamayı indirip kullananlar All Access adı verilen erişimi (geçerli olduğu ülkelerde) ilk ay ücretsiz olarak kullanabiliyor. Sonraki aylarda 9.99$ ödemek gerekiyor.