20 Ocak 2011 Perşembe

"VE KUZEYDEYDİ GÜNEŞ" 19 OCAK'TA AÇILIYOR

Nâzım Hikmet, Semiha Berksoy ve Nail V. Çakırhan'la ilgili gerçekleştirdiği sergilerden sonra Y. Mimar M. Melih Güneş, bu kez gün değiştirme çizgisinin ortasından geçirildiği Bering Boğazı civarından, Çukotka'nın başkenti Anadır ve yakınlarından kendi çektiği fotoğrafları ve topladığı nesneleri Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde sergiliyor.

İLK VE ORTAÖĞRETİMDE BURS ZAMMI

Bakan Çubukçu, maddi desteğe muhtaç ve başarılı öğrencilere karşılıksız olarak verilen burs ücretlerinde iyileştirme yapıldığını söyledi.

MENSTRÜEL KANAMA İLACI HAYAT KURTARACAK

Bilimciler, kadınların menstrüel dönemlerindeki aşırı kan kaybı durumlarında kullanılan bir grup ilacın, travma sonrası ölüm riskini azaltacağını duyurdu.

ESENLER “CAZ”LA BULUŞTU

senler ilçe olduğundan bu yana ilk kez bir caz konserine ev sahipliği yaptı. Kültür elçileri olarak dünyayı dolaşan Amerikalı müzik topluluğu Trio Chicago & Friends (Chicago Üçlüsü ve Dostları) Esenler'de konser verdi.

ZENGİN TURİST, 'SIRT ÇANTALIYI' GEÇTİ

Son 10 yılda, aylık geliri 3500 doların üzerinde olan zengin turistlerin, Türkiye'ye gelen toplam ziyaretçi sayısı içindeki payı yüzde 13'ten 18'e çıktı. Bu arada ayda 500-1000 $ kazanan 'sırt çantalı', 1000-3500 $ kazanan 'ortadirek' turistlerin payı da düştü