9 Eylül 2013 Pazartesi

CİLT KANSERİNE KARŞI, VAN GÖLÜ ÖNERİSİ



Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü suyunun cilt üzerindeki olumlu etkisi yıllardır konuşuluyor. YYÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Çalka, Van Gölü suyunun tuzlu ve sodalı olduğuna dikkat çekerek, bu özelliğinden dolayı cildin ölü hücrelerinin soyulmasına katkı sağladığını söyledi.

'ALTIN ASLAN' SAHİBİNİ BULDU



İtalya'da bu yıl 70'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde "en iyi" filme verilen "Altın Aslan" ödülünün sahibi belli oldu.

KAHVE, ALZHEİMER RİSKİNİ AZALTIYOR



On yılı aşkın bir zamanda bin 400 gönüllü hasta üzerinde yapılan çalışmalar, günde 3-5 fincan kahve içenlerde, içmeyenlere göre yüzde 50 oranında Alzheimer oluşma riskinin azaldığını belirlendi.

TÜRKİYE İLE MACARİSTAN ARASINDA VİZE ANLAŞMASI



Türkiye ile Macaristan arasında diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamillerinin vizeden muaf tutulmasına ilişkin anlaşmanın onaylanması hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AVRUPA İLE İLK BALO, 5 GÜNDE GİDECEK



Anadolu'dan Avrupa'ya ilk defa kesintisiz blok tren seferi ile yük taşımacılığı dün Manisa'dan başladı. 

OKUL İNŞAATI KAZISINDA ORTAYA ÇIKTI!



Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde, yer alan Parion antik kentinde arkeolojik kazılar devam ediyor.  Roma İmparatoru Augustus'un 'ayrıcalıklı kent' ilan ettiği Parion  antik kenti okul inşaatı sırasında ortaya çıktı. Yetkililerin durumu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirmesiyle arkeolojik kazılar başladı. Her yıl kazılarda yeni bulgularla Anadolu arkeolojisine önemli katkılarda bulunuluyor.