13 Mart 2013 Çarşamba

''ÇOCUKLAR İÇİN NOTADA YAZMAYANLAR'' GÖSTERİSİ İŞ SANAT'TA



Çocuklara klasik müziği sevdiren interaktif gösteri ''Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar'' İş Sanat'ta yeniden sergilenecek.

ANKARALIYA İYİ HABER



Başkentlinin beklediği yeni metro hatlarının bitiş tarihi öne çekildi. Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan'da test sürüşleri 2014'te değil, 29 Ekim 2013'te başlayacak. Ancak Keçiören hattının tamamlanması 2014'ü bulacak.

ANKARA'DA DOĞU SİNEMASI



Yarın, Ankaralılar için festival günü. Bu sene 24’üncüsü gerçekleştirilecek Ankara Film Festivali 14 - 24 Mart arasında izleyicilerinin karşısında. Bu seneyi Ankara için özel kılan bir ayrıntı ise program, Doğu’ya vurgu yapması.

AKBANK 9. KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR!



Bu yıl 18 - 28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Akbank 9. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere 10 gün boyunca keyifle izleyecekleri dopdolu bir program sunuyor. Rekor sayıda 606 filmin başvurduğu Festival, yarışma ve yarışma dışı bölümleri ile farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri bir araya getiriyor.

ZAZ'DAN YENİ ALBÜM



Türkiye’de 7’den 70’e geniş bir hayran kitlesi bulunan, ülkemizde verdiği konserlerin biletleri satışa sunulduğu gün tükenen Fransız sanatçı Zaz’ın yepyeni albümü “Recto Verso” mayıs ayında Sony Music etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor. Konserlerindeki enerjisi ve samimiyetiyle herkesi kendine hayran bırakan sempatik şarkıcının yeni albümünün ilk single’ı olan “On Ira” ise bugün radyolara servis ediliyor.

KENDİ KENDİNİ İYİLEŞTİREN ÇİPLER GELİŞTİRİLDİ



ABD'li bilimadamları, arızalanmaları halinde kendi kendilerini milisaniyeler içinde iyileştirme yeteneğine sahip çipler geliştirmeyi başardı.

GELENEKSEL ÜRÜNLER ''KATKISIZ'' OLUYOR



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hazırlanarak görüşe açılan ''Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Taslağı'na'' göre, sucuk, pastırma, döner, köfte, pekmez ve çiğ köfteye ''Çin tuzu'' olarak anılan glutamikasitin de aralarında bulunduğu lezzet verici katkı maddeleri katılamayacak.