22 Nisan 2013 Pazartesi

KANSERDE HAYAT KURTARAN YÖNTEMLER



Tüm kanserlerin yüzde 30'undan korunmanın mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Tezer Kutluk, kanser taramalarının meme, prostat, serviks ve kolon kanserlerinde hayat kurtardığını söyledi.

BAĞCILAR'DA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ



İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden Bağcılar 'daki açık alanlar, park ve caddelerde ücretsiz internet erişimi artık ücretsiz sağlanacak.

TARKAN 'DOĞA' İÇİN SÖYLEYECEK



Megastar, Seferihisar'da açılacak 'Doğa Okulu'nu desteklemek amacıyla 5 Haziran'da İzmir Arena'da 'Doğa sensin' isimli bir konser gerçekleştirecek. Konserin tüm geliri Doğa Okulu'na aktarılacak.

KÜLTÜR AŞ'DEN RESİM VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin orta öğretim öğrencilerine yönelik "İstanbul'un Fethi" ve "Panorama 1453 Tarih Müzesi" konulu resim ve kompozisyon yarışmasına başvurular 30 Nisan'da sona erecek.

ÇÖPTEN SANAT ESERLERİ YARATIYORLAR



Antalya'nın Demre ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 3 yıl önce açtığı kursta eğitim alan kadınlar, sanayi sitesi, piknik alanları ve deniz kıyısından topladıkları çöplerle sanat eserleri yaratıyor.

FARUK CİMOK'TAN İSTANBUL RESİMLERİ



Ressam Faruk Cimok'un, "İstanbul Resimleri" sergisi bugün Ortaköy Sanat Galerisi'nde açılıyor. 5 Mayıs'a dek sürecek sergi Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenleniyor.

İŞTE KÖRLER İÇİN DÜNYANIN İLK AKILLI TELEFONU



Dünyanın ilk körler için üretilmiş akıllı telefonu Hindistan’dan geliyor. Bu çıkacak akıllı telefon ile görme engelliler, Braille yani körler alfabesiyle SMS ve e-postaları okuyabilecekler.

E-FATURADA AYRINTI ÜCRETİ ALINMAYACAK



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sabit ve cep telefonları ile internet hizmetlerine ilişkin elektronik ortamda gönderilen ayrıntılı faturalar için ücret alınmamasına karar verdi.

SARIMSAK KALBE İYİ GELİYOR



Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Prof. Dr. Khalid Rahman, sarımsağın kalp, kanser ve yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıkları önlediğini, ayrıca çok güçlü bir antioksidan olduğunu söyledi.