25 Ağustos 2014 Pazartesi

15 SANİYEDE PASAPORT KONTROLÜ



Atatürk Havalimanı'nda ay sonuna kadar başlatılması planlanan, "biyometrik geçiş" olarak da adlandırılan e-gate uygulaması için geçiş bankoları yerleştirildi.

'GİYİLEBİLİR SANDALYE' ÜRETİLDİ



İsviçre merkezli Noonee şirketi tüm gün ayakta çalışan ve ağır yük taşıyan işçilerin kas ve kemik hastalıklarına yakalanmasını engelleyecek "giyilebilir sandalye" üretti.

‘ANNEMİN ŞARKISI’NA BÜYÜK ÖDÜL



Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajlı filmi olan ve ilkgösterimi 20. Saraybosna Film Festivali’nde yapılan “Annemin Şarkısı”, festivalden büyük ödülle döndü. “Annemin Şarkısı” 60 ülkeden, 247 yapım arasından “en iyi film” seçilerek, “Saraybosna’nın Kalbi” ödülünü aldı. Jürinin başkanlığını bu yıl ünlü Macar yönetmen Bélla Tarr yapıyordu.

SANAT 'BARIŞ'I ANLATACAK



Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek Uluslararası Çanakkale Bienali’ne katılacak sanatçı listesi belirlendi. “1914-2014: 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı” temasının kullanılacağı bienalde Almanya, İrlanda, Avusturya, Rusya, Romanya, Lübnan, İtalya, Ermenistan, Bosna Hersek, Filistin, Fransa, Slovenya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den 37 sanatçı eserleriyle yer alacak.