30 Ekim 2013 Çarşamba

BOĞAZDA NEFES KESEN GÖSTERİ



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ınci yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Büyükşehir, Boğaziçi köprüsü ile kız kulesi arasında başlatılan havai fişek ve ışık gösterisini vatandaşlar Ortaköy’de izledi.

KADIKÖY'DE COŞKULU KUTLAMA



Her yıl geleneksel olarak düzenlenen  ’Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü’ne katılan binlerce kişi ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleri ile Bağdat Caddesi’nde toplandı.

250 BİN İZMİRLİ ANDIMIZ’I OKUDU



İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu bir süre önce Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, 29 Ekim Salı günü için, “1 Milyon İzmirli Andımız’ı Okumaya Çağırıyoruz” sloganıyla bir çağrı yaptı.

MARMARAY DUALARLA AÇILDI



Yüzyıllık proje Marmaray açıldı. İlk sefer devlet zirvesinin katılımıyla yapıldı. Geçişler 15 gün ücretsiz olacak.

ALZHEİMER HASTALIĞININ TEDAVİSİNDE YENİ UMUT



Alzheimer konusunda bugüne kadar yapılan en kapsamlı uluslararası araştırmada bilim adamları, hastalığın daha iyi anlaşılmasında önemli bir başarıya imza attı.

'YAŞAR KEMAL'İN GAYRİRESMİ PORTRESİ'



Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin düzenlediği 'Yazarın Gayriresmi Portresi' söyleşileri yeni sezona hızlı bir başlangıç yapıyor.

CEVDET KUDRET ÖDÜLÜ FIRAT CANER'İN



2003 Cevdet Kudret Ödülü Fırat Caner'e verildi.

'HURRİLER'İN İZLERİ İSTANBUL'DA



Avrupa kıtasında ilk kez Hitit izlerine rastlandı. Kazılardan çıkan 'Hurri', yani erken Hitit eserleri, İstanbul'un karanlık dönemini aydınlatacak.

KİBELE'DE BİR BÜYÜK USTA: EŞREF ÜREN



İş Sanat Kibele Galerisi, yeni sezona Türk resminin renk ve ışık ustası Eşref Üren’in retrospektif sergisiyle girdi. Bedri Rahmi Eyüboğlu tarafından “Resmimizin ana direklerinden biridir” diye nitelendirdiği Eşref Üren’in eserleri, 30 Kasım’a kadar görülebilecek. Eşref Üren’i yakından tanıyan ressam İmren Erşen tarafından hazırlanan sergi kataloğu, ömrünü resme adamış sanatçının eserleri hakkında detaylı bilgiler içeriyor.

KAPADOKYA LONELY PLANET'IN EN İYİ BALAYI GÜZERGÂHI



Dünyanın en ünlü seyahat kitapları yayımcılarından Lonely Planet, 2014 Seyahat Güzergâhları listesini açıkladı. Listenin başına yerleşen Brezilya'yı Antarktika ve İskoçya takip ediyor.