15 Mayıs 2012 Salı

CANNES 'MOONRISE KINGDOM'LA AÇILIYOR

65. Cannes Film Festivali, yarın akşam Wes Anderson'un "Moonrise Kingdom" filminin gösterimiyle başlıyor.

EN BÜYÜK RÜZGAR ÇİFTLİĞİ

İngiltere'nin Galler bölgesinde karadaki en büyük rüzgar çiftliği hayat bulacak.

PEPEE, PEPEE ŞARKI SÖYLÜYOR...

Dört yıldır TRT ekranında çocuklarla buluşan ve söylediği şarkılar yediden yetmişe herkesin diline dolanan çizgi dizi kahramanı Pepee, bu kez sahneye çıkmaya hazırlanıyor. İlk konserini 10 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da verecek olan Pepee’nin 38 şarkısı da albüm olarak satışa sunulacak. Konsere 3 - 7 yaş arasındaki çocukların gelmesi beklenirken, etkinliğin sayfasında yer alan yorum ise yüzleri gülümseten cinsten: Sütün su gibi akacağı günah gecesi...

KAISER CHIEFS, DAMIEN RICE VE YUCK DA EFES PİLSEN ONE LOVE'DA

14-15 Temmuz tarihlerinde Santralistanbul’da düzenlenecek Efes Pilsen One Love Festival 11’in programına yeni isimler eklenmeye devam ediyor. Daha önce Pulp, Kimbra ve Selah Sue’nun katılacağı açıklanan festivalin programına, İngiliz alternatif müziğinin önemli isimlerinden Kaiser Chiefs, İrlandalı şarkıcı Damien Rice ve son dönemin dikkat çeken İngiliz indie rock grubu Yuck da eklendi. Festivalde ayrıca Türkiye’den Replikas, Elif Çağlar, Mira ve Neyse de sahneye çıkacak.

KOLOMBİYA İLE VİZE ANLAŞMASI İMZALANDI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos'un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 17-19 Kasım 2011'de Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, iki ülke arasında umuma mahsus pasaport hamillerine uygulanan vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.