22 Şubat 2011 Salı

''AMBULANS MOTOSİKLET'' İŞ BAŞINDA

Sağlık Bakanlığı tarafından ambulansların giremediği dar alanlarda kullanılmak üzere uygulamaya koyduğu ''motorize ambulans'' uygulaması kapsamında bir kaç ay önce Şanlıurfa'ya gönderdiği ancak kullanacak personel bulunmadığı için bir süre hizmete konulamayan ''ambulans motosiklet'', bulunan sürücü sayesinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

'ALTIN AYI' İRANLI YÖNETMENE

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 61. Berlin Film Festivali'nde (Berlinale), ödüller sahiplerini buldu. En iyi film için verilen ''Altın Ayı'' ödülünü, İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin ''Jodaeiye Nader az Simen'' adlı filmi kazandı.

UM:AG YAZMA SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

T24 - Uğur Mumcu: Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın (um:ag) düzenlediği yazma seminerleri 10 Mart'ta Kadir Has Üniversitesi'nde başlıyor.

"PLASTİK SANATLAR ÖDÜLLERİ" BELLİ OLDU

Sanat Kurumu tarafından her yıl verilen "Plastik Sanatlar Ödülleri"ne değer bulunan sanatçılar açıklandı.

VENEZUELA'DA HÜKÜMET BİNALARI KAPILARINI EVSİZ AİLELERE AÇTI

Venezuela'da dışişleri bakanlığı, geçen yıl sonunda evleri şiddetli yağış ve heyelanlarla tahrip olan 140 aileye kapılarını açtı. 19. yüzyıldan kalma sarayın neo-klasik koridorlarında şimdi bu ailelerin çocukları koşturuyor.

BALIN BU FAYDASINA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ!

İnönü Üniversitesi (İÜ) Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezi’nde yapılan araştırma sonuçlarına göre, beyin kanaması geçiren hastaların tedavisinde balın iyileştirici etkisi olduğu bildirildi. Merkezin Müdürü Prof. Dr. Yusuf Türköz, 32 deney hayvanı kullandıklarını ifade etti.