17 Şubat 2011 Perşembe

OYUNCAK MÜZESİ 'OSCAR'A ADAY

Şair Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, Avrupa Müzeleri Forumu (EMF) tarafından verilen ve müzeciliğin Oscar'ı olarak kabul edilen ''2011 EMYA Ödülleri'' finaline seçildi.

AKP GECEKONDULARA FLAMENKO GETİRDİ

Altındağ Belediyesi’nin okuma-yazma, İngilizce, bilgisayar, el sanatları ve meslek kurslarına katılan 35 bin kadının hayatı değişti. Bir kısmı gecekondu mahallelerinden gelen 20-60 yaş arası kadınlar, 2 yıldır kurslarda dans öğreniyor. Flamenko kursuna giden 38 yaşındaki Mesude Gemalmaz öğrendiği figürleri akşamları eşi ve çocuklarına gösteri olarak sunuyor. Emine Gülcan “Flamenkoda ayakları ve elleri vururken aynı anda ve aynı sertlikte ses çıkarmakta biraz zorlandık ama çok isteyerek yaptığımız için yılmadık” dedi. Kursiyerlerin başarma azmi, “Flamenko çok zor bir danstır” diyen Ukraynalı eğitmen İvana Erbektaş’ı bile şaşırttı.

2 BİN 500 LİRA MAAŞLI İŞ GARANTİLİ KURS

İşitme Cihazları Akustik Akademi Derneği (İCAAD), BİHA ile partnerlik anlaşması imzalayarak Türkiye'de işitme sektörünün ilk okulunu açıyor. Akademik eğitimin sonunda işsiz gençler garantili iş bulacak ve bin 500 - 3 bin 500 arasında maaş alacak.

BİENAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 12. İstanbul Bienali, 17 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.

ANKARA DEVLET TİYATROSU'NDAN ÇOCUKLARA MÜZİKAL

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 5-17 yaş arasındaki sanatseverler için hazırlanan "Benim Tatlı Meleğim", 18 Şubat Cuma günü Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

BU SERGİDE 'SADE(CE) BEYOĞLU' DEĞİL ÇOK DAHA FAZLASI VAR

Foto muhabiri ve fotoğraf sanatçısı Güliz Karaoğlan Vural'ın Beyoğlu’nun farklı güzelliklerinden kesitler sunduğu "Sade(ce) Beyoğlu" adlı fotoğraf sergisi bugün düzenlenecek kokteylle fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunulacak.  Saat 19:00′da Medya Derneği'nin evsahipliğinde açılacak sergi ile ilgili bilgi veren Vural, "Yüzyıllardır pek çok araştırmacının ve sanatçının konu aldığı Beyoğlu’nu, kozmopolit ve özgün yapısını, çok renkliliğini ve çoksesliliğini kendi bakışımla anlatmaya çalıştım" dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE KALİTE ARTACAK

Sağlık Bakanlığı, üniversite hastanelerinde verilen sağlık hizmetinin ve eğitiminin niteliğinin artması için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

PAÜ ÖĞRENCİLERİNE ÇİFT DİPLOMA İMKANI

İngiltere'nin Coventry Üniversitesi ile yapacakları işbirliği ile öğrenciler iki ayrı diploma sahibi olabilecek.