17 Mart 2011 Perşembe

KAPALI BEL FITIĞI AMELİYATINDA YENİ YÖNTEM

Yurt dışında 2002 yılından bu yana uygulanan TESSYS (Transforaminal Endoskopik Omurga Sistemi) isimli yöntem, artık Türkiye'de de kullanılıyor.

BU PROJEYE HERKES DAVETLİ

Papergirl, Amerika’da bisikletlerle gazete dağıtımı yapan 'paperboy'lardan esinlenen ve kar amacı gütmeyen bir sanat projesi olarak, sanatı kamusal alana taşımayı hedefliyor. İlk kez Almanya’da hayata geçirilen Papergirl, Avrupa olmak üzere dünyada birçok ülkede toplam; 18 şehirde, 26 kez gerçekleştirildi.

BEYOĞLU'NDA YEŞİLÇAM GÜNLERİ...

Beyoğlu Belediyesince düzenlenen, "Yeşilçam Haftası", 21-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÇANTALAR HAFİFLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki eğitim öğretim yılında dağıtılacak kitap modellerinde değişikliğe gitti. Bakanlık, ilköğretimde her ders için ayrı kitap uygulamasını kaldırarak yerine tek kitap uygulamasına geçme kararı aldı. Buna göre, ilköğretimde hazırlanacak tek kitapta, matematik, fen, Türkçe, sosyal bilgiler derslerinin ilk üniteleri olacak.

EMEKLİYE FARK MÜJDESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak Ocak ve Şubat aylarına ait farkların Mart ayı aylıklarıyla birlikte ödeneceğini belirterek, farkların Ocak ayında verilen yüzde 2,72 oranındaki zam düşüldükten sonra kalan miktar üzerinden verileceğini duyurdu.

OLİMPİYAT BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Londra'da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları'na 500 gün kala, biletler piyasaya sunuldu. Oyunların resmi sitesinden önümüzdeki altı hafta içinde 6,6 milyon bilet satılacak.

100 KAT DAHA FAZLA DAYANACAK

İllinois Üniversitesi'nden Profesör Eric Pop birçok mobil kullanıcısını şu sözleriyle can evinden vurdu; "Her gece şarj cihazlarıyla uğraşan kişilerin, bataryalarının haftalarca veya aylarca çalışabilecek dizüstü bilgisayarlar ya da cep telefonları istediğini düşünüyorum." Bu sözlerin ışığında Pop ve takımı daha hızlı ve 100 kat daha az enerji harcayan yeni bir dijital teknoloji buldular.

SONUNDA GELİYOR

iPhone hayranlarının belki de bugüne dek en çok bekledikleri model sonunda gerçek oluyor.

VE VİZESİZ RUSYA BAŞLIYOR

Başbakan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in ortak basın toplantısında, iki ülke arasında 30 gün sonra vizesiz seyahati başlatacak nota teatisi yapıldı. Erdoğan, nükleer enerjiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.