8 Haziran 2012 Cuma

TÜRKLERE VİZESİZ GEÇİŞ BAŞLADI

Yunanistan'ın, Ege'deki adalarına vizesiz girişler için bir süredir Avrupa Birliği nezdinde sürdürdüğü çalışmalar olumlu sonuç verdi.

'HERKES İÇİN OPERA'

Operayı geniş kitlelerle buluşturmak iddiasıyla yola çıkan İstanbul Opera Festivali’nin üçüncüsü için geri sayım başladı. Devlet Opera Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü’nce DenizBank’ın sponsorluğunda düzenlenen festival, bu yıl 7–19 Temmuz arası yapılacak. Başrejisör Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde hayata geçirilen festivalin bu yılki sloganı ise ‘7’den 70’e Opera’. Festivalin programı şöyle...

DOCUMENTARİST'İN ÖDÜLÜ 'BEKLEMEK'İN

Documentarist'in ilk ya da ikinci filmini çeken belgeselcilere verdiği Johan van der Keuken Ödülü'nü Bülent Öztürk'ün Van depremi üzerine çektiği “Beklemek” belgeseli kazandı.

İNCİ KEFALİNİN FESTİVALİ

Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan inci kefali balığının kutsal yolculuğuna dikkat çekmek için bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ''İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'' 8-10 Haziran'da yapılacak.

TUBORG GOLDFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

“Tuborg Gold” sponsorluğunda 4, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde İstanbul Parkorman’da gerçekleşecek festivalde, Guns’N’Roses, Evanescence, Apocalyptica, Within Temptation, Godsmack, In Flames, Lacuna Coil, Heaven Shall Burn, Ugly Kid Joe, Disciples of Dio, Skindred, Sweet Savage gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Şebnem Ferah, Pentagram, Redd, Aylin Aslım, Malt, Foma, Erdem Yener, Planeur, Gürcan Ersoy, Ayşe Saran, Gren, Nefes gibi isimler de sahne alacak.

GOOGLE, ÜÇ BOYUTLU HARİTALARINI YENİLEDİ

Google, San Francisco’da düzenlediği Google Haritalar etkinliğinde popüler servisinde yapacağı yenilikleri gün ışığına çıkardı.