10 Mart 2010 Çarşamba

"YIL SONUNDA HER AİLENİN BİR HEKİMİ OLACAK"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Ocak ayında aile hekimliğine geçilen il sayısının 40'a ulaştığını belirterek, planlanan takvime göre, yıl içinde uygulamanın 41 ilde daha başlamasıyla 2011 yılına girerken aile hekimliğinin tüm Türkiye'de yerleşmiş ve 4 yıllık tecrübenin getirisiyle sistemin oturmuş olacağını söyledi.

GSM ŞİRKETLERİ DEPREMZEDELERİ UNUTMADI

Avea, dün meydana gelen deprem dolayısıyla Elazığ'daki abonelerine her yöne 300 dakikalık ücretsiz konuşma hediye etti. Vodafone da, 1 hafta boyunca her yöne ücretsiz yurtiçi görüşme sağlayacak.

ANKARA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, düzenlenen, "21. Ankara Uluslararası Film Festivali" yarın saat 19.30'da, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor.
Defne Halman'ın sunumuyla gerçekleşecek Açılış Töreni, yapılacak açılış konuşmalarının ardından Festival Kitle İletişim Ödülü'nün sunumuyla devam edecek. Tören sırasında Orkestra Akademik Başkent mini bir konser verecek.

30 ülkeden 200'ü aşkın filmle 21 Mart'a kadar sürecek festival, Haneke, Angelopoulos, Kitano gibi yönetmenlerin son filmlerinden, Brezilya sinemasıyla ilgili özel bir bölüme, "İktidar ve İsyan" başlığı altında etkileyici bir seçkinin yanı sıra Bunuel, Kurusowa ve Rohmer gibi ustaların anısına gösterilen klasiklere uzanan zengin bir programla sinemaseverlerin karşısında olacak. Festival'de her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel yarışmalar da düzenlenecek.

HABER X

ERKAN OĞUR & İSMAİL HAKKI DEMİRCİOĞLU 11 MART'TA CRR'DE

Türk halk müziğine çok farklı bir yorum getiren ve müzik severlerin her konserlerine büyük ilgi gösterdikleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisi 11 Mart'ta Cemal Reşit Rey'de yeni bir konser veriyor.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu bu konserde çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuarla dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 29 ve 19 TL olarak açıklandı.


HABER X

SAHNELER BOŞ KALMIYOR...

Bu sezon Türk sineması için “rekora koşuyor” deniyordu. Gösterime girecek film sayısı 70’ten fazlaydı. Bir süre sonra “sayı arttı ama ya kalite” tartışması başladı. Arkasından da çoğu film çok az gişe yapıp bir-iki hafta içinde çekildi. En çok izlenen Türk filmi yine 'Recep İvedik' oldu.

Nicelik açısından sahnede de benzer bir durum var. Örneğin sadece bu hafta 4 oyun prömiyer yaptı, biri de çarşamba günü sahnelenmeye başlayacak. Kadrolarında Erkan Can, Suna Keskin, Suzan Aksoy, Emre Kınay, Levent Üzümcü gibi usta oyuncular var. Bunlar sadece göz önünde olanlar. Bir de sayamadığımız alternatif projeler, küçük gruplar var. Kısacası oyun sayısı artıyor ve nitelikten de ödün vermiyor tiyatro.

VİZYONA YENİ BİR ATATÜRK FİLMİ GELİYOR

Senaryosunu "Şu Çılgın Türkler" ve "Diriliş" kitaplarıyla tanınan Turgut Özakman’ın yazdığı, çocuklara ve gençlere Atatürk'ü anlatmayı hedefleyen 'Dersimiz Atatürk' 19 Mart'ta vizyona giriyor.

Yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı filmde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor.

KADINLAR İÇİN SÖYLEDİLER

TÜRKİYE'nin en ünlü erkek sesleri, 8 Mart Kadınlar Günü'nde düzenlenen 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyasına destek vermek için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi  Sarayı'nda düzenlenen konserde  biraraya geldi. Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam, Mustafa Ceceli, Teoman ve Yalın'ın şarkılarına Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası eşlik etti. Konser, 2004'te töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'in anısına bestelenen 'Güldünya' adlı şarkıyla sona erdi. Konserin geliri, kampanya çalışmalarına aktarılacak.

AKŞAM

FIRAT KAVAĞI İÇİN KOLLAR SIVANDI

Fırat nehri kıyısında yaşayan Fırat Kavağı için gen merkezi olan Birecik'teki Fırat kavaklığı yenileniyor.   

ULUSLARARASI TURİZM FUARI'NDA TÜRKİYE RÜZGÂRI

Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı 44. Uluslararası Turizm Fuarı dün akşam törenle açıldı. Berlin'deki törene Almanya Ekonomi Bakanı Brüderle ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Günay katıldı.

MİCROSOFT'TAN OYUN DEVRİMİ!

Windows Phone 7 serisi hakkında Microsoft henüz kullanıcıların merak ettiği tüm soruları yanıtlamadı. Fakat yeni mobil sistem ile ilgili heyecan verici bir detay geçtiğimiz günlerde Microsoft'tan Eric Rudder tarafından tanıtıldı.

Rudder, TechEd Middle East konferansında Visual Studio kullanılarak geliştirilmiş bir oyun tanıttı. Oyun aslında basit bir platform oyunu. Indiana Jones temalı olması dışında heyecan verici bir özelliği daha var. Aynı oyun hem Windows PC'lerde, hem Xbox'larda, hem de Windows Phone 7 serisinde çalışabiliyor.