15 Nisan 2011 Cuma

ELTON JOHN 10 YIL SONRA TÜRKİYE'DE

Rolling Stone dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi 50 müzisyenden biri olarak gösterilen Elton John, 10 yıl sonra yeniden Türkiye’de!

BALIKESİR'DE YEŞİL SEFERBERLİK

Balıkesir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmalarına bir destek de Altı Eylül İlköğretim Okulu’ndan geldi.

MEDYA OKULU'NDA DERS ZİLİ ÇALIYOR

Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile hazırlanan Medya Okulu Eğitim Programı 16 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Açılış konuşmalarını İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile Medya Derneği Başkanı Salih Memecan’ın yapacağı eğitim programında ilk dersi Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı verecek.

'MUCİZE ÇOCUKLAR' TÜRKİYE'DE BULUŞACAK

Türkiye, ''10. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'' dolayısıyla ayrı dilleri konuşan, ancak aynı kaderi paylaşan lösemi hastası ve hastalığı yenmiş çocuklara ev sahipliği yapacak.

'HEMATOLOJİK KANSERLERDE ŞİFA ORANI ARTIYOR'

Lösemide izolasyon ve hijyen kuralların önemli olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami Kiki, ‘'Hematolojik kanserler artık büyük oranda şifa sağlanan hastalıklardır'' dedi.

NEVŞEHİR'DE ÇOCUKLARI KAZALARDAN KORUMA EĞİTİMİ

Türkiye Bankalar Birliği tarafından 2003 yılından beri çocukların kazalardan korunmasına yönelik eğitim toplantısında, Nevşehir'deki anne ve babaları da eğitmeyi amaçlıyor.

UYUM PROJELERİNE ÖDÜL

Almanya’da yaşayan göçmenlerin uyumuna katkı sağlamak için sivil toplum örgütleri tarafından çok sayıda proje yürütülüyor. Bu projeleri desteklemek için de çeşitli kuruluşlar tarafından ödüller veriliyor. Başkent Berlin Girişimi adlı dernek tarafından verilen ”4’üncü Başkent Uyum ve Hoşgörü Ödülü” Çarşamba akşamı Berlin’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü, göçmen çocukların Almanca öğrenmesini teşvik etmeyi hedefleyen ”Sen de Konuş” (Sprich mit) adlı filmin oldu. Ödül töreninde bir konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, uyumun başarıya ulaşması için göçmenlerle uyum anlaşmaları yapacaklarını belirtti.