30 Haziran 2010 Çarşamba

ATATÜRK HAVALİMANI’NIN KISA PİSTİ AÇILDI

Onarım ve pist uzatma çalışmaları nedeniyle 8 Mart 2010 tarihinde hava trafiğine kapatılan 2 bin 300 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki 06-24 pisti, yaklaşık 4 ay süren çalışmaların ardından 300 metre uzatılarak yeniden hizmete alındı.

KANSER TEŞHİSİNDE DEVRİM!


Basit bir tükürük testiyle bazı kanser türlerinin teşhis edilmesine olanak veren teknoloji geliştirildi.

VİŞNE VE SUYU VÜCUDUN İLACI


Vişne ile suyu ve konsantresinin, birçok kanser türü ile kalp hastalıkları gibi çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği açıklandı.

16 ÜLKEDEN RESSAMLAR TÜRKİYE'DE BULUŞUYOR

"13. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Sergisi", İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde açılıyor. "UNESCO Osman Hamdi Bey'in Ölümünün 100. Yıl Dönümü" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek sergi, 30 Haziran'a kadar görülebilecek.

SANTANA'DAN EN İYİ GİTAR KLASİKLERİ

Yaşayan müzik efsanelerinden Carlos Santana’nın en iyi gitar klasiklerini yeniden yorumladığı yeni albümde, birbirinden ünlü müzisyenler Santana'ya eşlik ediyor.

Santana’nın bu yepyeni albümünde;
India Arie ve Yo Yo Ma ile The Beatles şarkısı “While My Guitar Gently Weeps”,
Joe Cocker vokali ile Jimi Hendrix ’in “Little Wing” şarkısı,
Scott Weiland vokali ile The Rolling Stones şarkısı “Can't You Hear Me Knocking”,
Chris Cornell vokali ile Led Zeppelin şarkısı “Whole Lotta Love”,
Chester Bennington’ın vokali ile The Doors şarkısı “Riders On The Storm”,
Jacoby Shaddix vokali ile Deep Purple şarkısı “Smoke On The Water”,
Chris Daughtry vokali ile Def Leppard şarkısı “Photograph”,
gibi birbirinden ünlü isimlerle kaydedilmiş efsaneleşen rock klasiği şarkılar yer alıyor.

Albümde ayrıca Santana ve Rob Thomas’ın 10. yılını kutlayan ve klasikleşen hit şarkısı “Smooth”un prodüktörlüğünü yapmış olan Grammy ödüllü müzisyen Matt Serletic ile Creed ve Chris Cornell gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla tanınan 2 kez Grammy adayı olan Howard Benson’ın şarkıları yer alıyor.

Santana’nın bu albümü, Eylül'de Sony Music etiketiyle müzikseverlerle buluşacak.

NTVMSNBC

PAHOY, DENİZLİ'NİN AVRUPA'DAKİ GURURU

Denizli'de 1986 yılında kurulan Pamukkale Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (PAHOY) üyeleri her yıl katıldıkları uluslar arası halk dansları festivallerinden 10 bin kilometreden fazla yol yapıyor. PAHOY'e üye bine yakın dansçının bulunduğunu, bu dansçılardan her yıl 40 kişilik grupla yurt dışındaki uluslar arası halk dansları festivallerine katıldıklarını ifade eden PAHOY Başkanı Deniz Semerci, gittikleri ülkelerde Türk örf adet ve geleneklerini de tanıttıklarını söyledi.

AYDA 1 TL’YE İNTERNET

Türkiye'de en ucuz internet kampanyası için düğmeye basıldı. Ayda 1 TL'ye internet hizmeti geliyor!

Türksat A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre, '0.99 TL'ye İnternet' kampanyasından faydalanan müşteriler Uydunet'in yeni 'Kullandığın Kadar Öde' tarifeleriyle aylık 1 Gb kullanım dahil 6 ay boyunca başlangıç ücretini 1 Mbps için 0, 99 TL, 5 Mbps için 4, 99 TL, 10 Mbps için ise 8, 99 TL olarak ödeyecekler.

Kampanya kapsamında, Uydunet aktivasyon ücreti de alınmayacak.

GOOGLE ANALYTICS DÜZELDİ

YouTube sansürüne bağlı olarak bir süredir erişim güçlüğü çekilen Google servislerinden en önemlisi olan Analytics'e erişim artık sorunsuz sağlanabiliyor. Firmadan yapılan açıklama şöyle: