21 Nisan 2011 Perşembe

DOCUMENTARİST YENİ KEŞİFLERLE GELİYOR

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, 4'üncü yılını dopdolu bir programla karşılıyor. 31 Mayıs – 5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan festival, bu sene de belgesel sinemanın önemli isimlerini İstanbul'da ağırlayacak. Bunlar arasında, Avrupa belgeselinin en önemli ustalarından biri olan Helena Třeštíková ve yaptığı filmlerle görsel antropoloji tarihinde önemli yer edinmiş İstanbul doğumlu Asen Balikci gibi sürprizler de var.

2 BİN 500 ÇOCUK RESİMLERİYLE ÖDÜLE KOŞTU

Çocukların en mutlu zamanı 23 Nisan Egemenlik Çocuk Bayramı… Yurdumuzun dört bir yanında etkinlikler düzenlenirken Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi ise miniklerin bayramını 12 günlük etkinlikler ile kutlamaya başladı.

'DARK KNIGHT'IN KADROSU TAMAMLANDI

Christopher Nolan'ın Batman efsanesini sona erdireceği serinin son filmi 'The Dark Knight Rises'ın kadrosu tamamlandı.

1.5 MİLYON ESNAFA BANKALARDAN MÜJDE!

Bankalar küçük esnafın borçlarını yapılandırmak için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile anlaştı. 13 banka, yaklaşık 1 milyon 500 bin esnafın, 100 bin liraya kadar olan borcunu yapılandırılacak. Yapılandırmayla esnaf, bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarını yıllık yüzde 15 olan Merkez Bankası avans faizinden ödeyecek.

DOĞAÇLAMANIN MUTFAĞI: SPOLİN ATÖLYESİ BAŞLIYOR

Doğaçlama teknikler üzerine oyunlar kuran bir atölye; Spolin Atölyesi... 26 Nisan – 5 Mayıs 2011 tarihleri arası Oya Bale Okulu'nda gerçekleşecek bu etkinlik doğaçlama meraklıları ve yaratıcılığını geliştirmek isteyen herkese açık.

ZEYTİN YAPRAĞININ MUCİZEVİ FAYDASI

Endonezyalı bilim insanları zeytin ağacının yapraklarından üretilen bir hapın kalp hastalıkları ve yüksek tansiyonla savaşmaya yardımcı olduğunu açıkladı.