24 Mayıs 2011 Salı

İSTANBULLU RUM RESSAMLAR TOPKAPI SARAYI'NDA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Rum Patriği I. Bartholomeos himayelerinde hazırlanan “İstanbullu Rum Ressamlar Topkapı Sarayı”nda başlıklı sergi, Topkapı Sarayı Has Ahırlar Sergi Salonu’nda bugün Günay, Bartholomeos, Prof.Dr. İlber Ortaylı ve Başkonsolos Vasileios Bornovas’ın katılımıyla açıldı. Günay Müze defterine şunları yazdığı; “Türkiyemizn tarihi derinliği ve zenginliğinin güzel bir kanıtını oluşturan “İstanbullu Rum Ressamlar Sergisi”nin açılışında bulunmaktan onur duydum, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.”

SUSUZ SOKAĞIN ÇOCUKLARINA DESTEK

Mühendislik ve mimarlık fakültelerinde okuyan 40 üniversiteli genç, 2 bin nüfusu olan Dereiçi sokaktaki ilköğretim ve lise öğrencilerine matematik, fen, İngilizce, Türkçe gibi derslerde yardım ediyor. Üniversiteli gençler, yaklaşık dört ay önce başlattıkları proje kapsamında çocuklarla tiyatro ve koro çalışmaları da yapıyorlar. Gönüllü gençler, sokaktaki boş bir araziye de amfi tiyatro kurmaya hazırlanıyor. Projesini kendilerinin çizdiği tiyatro için gereken parasal kaynağı ise hocalarından ve Mimarlar Odası'ndan sağlayacaklar.

TATİL UZADI

Daha önce 12 Eylül 2011 Pazartesi günü olarak belirlenen okulların açılış tarihi, Ramazan Bayramı tatili, okula yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin uyum programları ve e-okul sistemi üzerinde yeni öğretim yılına geçiş işlemleri nedeniyle bir hafta ertelendi.

CEMAL REŞİT REY'DE İKİ GÜN FLAMENKO RÜZGARI ESECEK

Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta iki gün üst üste Flamenko gösterilerine sahne olacak. Doğunun mistisizmi ile cazın şiirselliğini Flamenko ile aynı sahnede birleştiren Antonio Najarro Dans Topluluğu'nun Flamenco Oriental başlıklı gösterisi 25 Mayıs'ta, Jazzing Flamenco gösterisi de 26 Mayıs'ta Türk izleyicisiyle buluşacak.

BAŞKENTTE TEKNOLOJİ FUARI AÇILDI

Media Markt Ankara Forum Mağazasıyla Forum Ankara Outlet Alışveriş Merkezi, Teknoloji Fuarı açtı.