6 Aralık 2013 Cuma

YABAN HAYVANLARINA KORUMA



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, "Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı" ile yaban hayvanlarının daha kolay besin bulabilmeleri için meyve veren fidanlardan oluşan ormanlar kuracak. Eylem planı ile hem biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlanacak hem de yaban hayatı varlığına destek verilecek.

ÇİN'DE NEOLİTİK DÖNEME AİT ŞEHİR BULUNDU



Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinde Neolitik döneme ait bir şehir bulundu.

YAPI KREDİ İNŞAATTA DA SANATA DEVAM EDİYOR



Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın Beyoğlu'nda bulunan binasının yenilenme sürecinde, binanın inşaat alanında yapılan Transition/Geçiş Projesi'nin dördüncü bölümünde Lucy Beech ve Edward Thomasson, Transition/Geçiş Projesi için ürettikleri "Pasif Agresif" isimli canlı bir performans sunacak.

EDITH PIAF'IN SESİ GELİYOR



Oscar'lı 'La Vie En Rose' filminin başarısındaki en büyük pay sahiplerinden biri Edith Piaf şarkılarını mükemmel seslendiren Jil Aigrot'tu. Aigrot, 14 Aralık'ta TİM'de.

BAŞKENT 'GEZİCİ'YE KOŞTU, SIRA SİNOP'TA



Ankara'da hayli ilgi gören Gezici Festival, Türkiye ve dünyadan ödüllü filmlerle bugünden itibaren düzenli film gösteren sineması bulunmayan Sinop'a konuk olacak.

İSTANBUL TRAFİĞİNE PAYLAŞIMCI ÇÖZÜM YOLYOLA



'Yolyola', İstanbul'un trafiğinden bunalanlara bir alternatif: Sizinle aynı güzergâhtaki insanlarla araç paylaşmak. Sistem hem çevre dostu hem de trafikteki araç yükünü azaltmaya katkı sunuyor.

TÜRK KAHVESİ DÜNYA MİRASI



Türk kahvesi kültür ve geleneği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi tarafından “temsili listeye” alındı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi toplantısında çeşitli ülkeler tarafından önerilen farklı kültür varlıklarının somut olmayan temsili miras listesine alınması görüşüldü. Görüşmelerin ardından Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalı ile önerdiği Türk kahvesinin, “temsili listeye” alınmasına karar verildi.