30 Haziran 2014 Pazartesi

İTÜ TARİHİNDEN NADİR ESERLER



İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi’ndeki Nadir Eserler Koleksiyonu’ndan yapılan seçkiyle oluşturulan “İTÜ Nadir Eserler Sergisi” ziyarete açıldı. Önemli bilginlere ait elyazması eserlerin, bilim kitaplarının, nadir cilt örneklerinin, Osmanlıca, Fransızca ve Almanca çeşitli plan-proje çizimlerinin ve İTÜ öğrencilerince çıkarılan “Şaka” dergisinin nüshalarının bulunduğu sergi İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde meraklılarını bekliyor.

DÜNYANIN BÜTÜN ŞAİRLERİ, BİRLEŞİN!



Dünya Şiir Hareketi’nin (World Poetry Movement/WPM) savaşlara karşı temmuz ayında şiir ve barış konulu etkinlikler düzenlenmesi çağrısı 44 ülkede ve Türkiye’de 500’e yakın etkinlik planlanarak yanıt buldu. “Savaşsız Bir Dünya İçin Şiir” başlığı altında şiir dinletileri düzenlenmesi, şiir ve barış konulu etkinlikler örgütlenmesi isteği Türkiye’de, İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde ve İzmir Foça Beşkapılar Kalesi Amfitiyatrosu’nda yaşama geçirilecek.

ÇAYKUR, SIFIR KALORİLİ ŞEKER BİTKİSİ ÜRETTİ



Çaykur, geçen yıl Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Bahçesi'nde Arjantin'den getirilen ve kalorisiz şeker elde edilen stevia bitkisinin deneme üretimine başladı.

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI'NA YENİ MİSAFİR



İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda dünyaya gelen alageyik yavrusu, daha ilk günden parkın gözdesi oldu.

'GÖZÜMÜN NURU' MOSKOVA'DAN ÖDÜL ALDI



Uluslararası Moskova Film Festivali’nin Grand Prix ödülünü Kazuyoshi Kumakiri’nin Japon filmi ’My man’ aldı. Jüri özel ödülü ise Türk filmi ’Gözümün Nuru’na gitti.

TANRILAR KATINDA MİTOLOJİ DERSLERİ



Geçen yıl Nesin Matematik Köyü'nde ilki düzenlenen Mitoloji Günleri'nin ikincisi bu yıl Antalya Olimpos'ta yapılıyor. Etkinlik, insanlık tarihi sürecinde insanların yarattığı ve insanları etkisi altına alan mitleri tarihsel, felsefi, sanatsal ve edebi anlamda incelemeyi, günümüzle olan bağlantılarını ortaya koymayı amaçlıyor.

AY ÇEKİRDEĞİ TOK TUTUYOR



Ay çekirdeği beslenme dünyasının değeri bilinmeyen kahramanlarından biri olarak tok tutmasıyla ön plana çıkıyor. Ucuz ve erişilebilir olmasının yanı sıra oldukça besleyici özellikleriyle dikkat çeken ay çekirdeği, insanlar için en önemli besin maddelerinden bazılarını yüksek düzeyde içeriyor. Son derece zengin bir E vitamini kaynağı olan ay çekirdeği, kalbi ve tüm kalp ve damar sistemini hastalıklardan ve çeşitli başka rahatsızlıklardan korumaya da yardımcı oluyor. E vitaminin bedendeki serbest radikallerle savaşan ve sonuç olarak kanser ile damar sertliği, kalp krizi ve felç dahil diğer rahatsızlıkların gelişim riskini azaltan güçlü bir antioksidan olarak işlev görüyor.

"SENİN ÇÖPÜN, BAŞKASININ HAZİNESİ"



İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencileri, geliştirdikleri projeyle ihtiyaç sahipleri arasında ücretsiz eşya paylaşımını sağlayacak. www.bedavalazim.com internet projesini oluşturan öğrenciler Yücel Karaman, Cenk Ünlü, Güven Şeker, Doğan Deniz Lafcıoğlu ve Onur Babalıklı, kullanılmayan eşyaların çöpe gitmesini önlemeyi amaçlıyor.