13 Ağustos 2013 Salı

ATATÜRK'ÜN DOĞDUĞU EV ZİYARETE AÇILDI



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1881 yılında Selanik'te doğduğu evi yeniden restore etti.

DENİZ FENERİNDEN KÜTÜPHANE



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan Sivrice Deniz Feneri'nde oluşturulan kütüphane, deniz fenerleriyle ilgili yaklaşık 900 kitapla hem denizcilere hem de araştırmacılara yol gösteriyor.

İSTANBUL'UN PARKLARINDA İLKYARDIM EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR



"Her koşulda, yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek" misyonuyla yola çıkan Gezi Revir Grubu, İstanbul'un parklarında ilkyardım günlerine başlıyor.

YÜZLERCE YILLIK MUSHAFLAR BİR ARADA



Abbasilerden Emevilere, Çin ’den Moğolistan’a farklı coğrafyalarda yazılmış, 9’uncu yüzyıldan 18’inci yüzyıla 99 adet elyazması mushafın yer aldığı ‘Mukaddes Miras’ sergisi Sultanahmet Medresesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

ROMA'DA AÇILIŞ 'SOĞUK' FİLMİYLE



Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Roma Türk Film Festivali açılışı; prömiyerini 63. Berlin Film Festivali’nde yapan Uğur Yücel imzalı ‘Soğuk’ ile yapıyor.

KANSER TEDAVİSİNDE YENİ İLAÇ: CHILOB 7/4



İngiltere’nin Southampton Üniversitesi’nden bilim insanları; pankreas, baş ve boyun kanserleri gibi tedavisi oldukça zor olan kanser türlerinde önemli bir gelişmeye imza attı. Geliştirilen yeni ilaç, kanserli hücrelerin devre dışı bıraktığı bağışıklık hücrelerinin yeniden çalışmasını ve tümöre saldırmasını sağlıyor.

AKCİĞER KANSERİNDE YENİ TEDAVİ UMUDU



Araştırmacılar meme kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçların, akciğer kanseriyle mücadele etmek için de kullanılabileceğini düşünüyor.

EV HEMODİYALİZİ MÜJDESİ



Türkiye’de halen yaklaşık 200 kişi tarafından uygulanan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından diyaliz hastalarına ücretsiz bir hizmet olarak sunulan ‘Evde Hemodiyaliz ’ sayesinde hastaların hayat kalitesinin arttığına dikkat çeken ülkemizin önde gelen nefroloji hekimlerinden biri olan Prof. Dr. Ercan Ok , “Evde hemodiyaliz, böbrek naklinden sonra normal böbrek fonksiyonuna en yakın tedavi türüdür. Evde hemodiyaliz ile sağlanan hayat süresi, kadavradan yapılan böbrek nakline eşit” dedi.

SAMSUNG'U TERCİH EDENLERE UÇAK BİLETİ HEDİYE!



Samsung Electronics, akıllı telefon ve gelişmiş kompakt fotoğraf makinesinin özelliklerini tek bir cihazda bir araya getiren Galaxy S4 Zoom ve tasarım ile performansı bir arada sunan ATIV Book 9'u tercih eden tüm kullanıcılarına tek kişilik gidiş-dönüş uçak bileti hediye ediyor. Paris, Londra ve Milano başta olmak üzere, Amsterdam, Budapeşte, Brüksel, Viyana, Münih, Berlin, Roma ve Atina'ya da uçak bileti kazandıracak olan Samsung, kullanıcılarına sürprizler yapmaya devam ediyor.