3 Aralık 2010 Cuma

KOSGEB'DEN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile KOSBGEB arasında imzalanan işbirliği protokolüyle İzmirli 30 kadın girişimciye girişimcilik eğitimi verilecek, ardından kendi işletmelerini kurmaları için 100 bin liralık kredi sağlanacak.

ÜNLÜ GEZGİNLERİN İZİNDE FARKLI COĞRAFYALAR

Jules Verne’in izinde Karadeniz, Piri Reis’in Akdeniz Rotası ve Evliya Çelebi’nin Balkanlar’daki ayak izleri… Altın Yollar Fotoğraf Sergisi 26 Aralık'a kadar Sanat Limanı’nda.

OTOMOTİVDE ÇIĞIR AÇACAK BULUŞ!

Japon bilim adamları, uzay aracı ve otomobil yapımında çığır açabilecek bir madde geliştirdi.

ANTALYA’DA BÖLGENİN EN BÜYÜK TARIM FUARI

Türkiye’de son dönemde ihracat atağına geçen tarım sektörü, son teknolojiler, yenilikler ve yeni ürünleri ile 10. Uluslararası Growtech Eurasia Fuarı kapsamında Antalya’da buluştu.

EV SAHİPLERİNE VERGİ MÜJDESİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılında emlak vergisine tabi değerlerin artırılmayacağını, bina maliyet bedellerinde de artış yapılmayacağını bildirdi. Mevcut düzenlemeler uyarınca, emlak vergisine tabi metrekare birim değerlerinin de, 2011'de yeniden değerleme oranının yarısı olan yüzde 3.85 olarak artırılması bekleniyordu.

ERGENE NEHRİ'NDEKİ KİRLİLİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üniversite ve çevre danışmanlık firması işbirliği ile Ergene Nehri için ''Meriç-Ergene Havzası Endüstriyel Atıksu Yönetimi Ana Plan Çalışması'' başlıklı proje hazırlatıldığı belirtildi.

TARİHİN SIFIR NOKTASINDAKİ SURLAR ONARILACAK

Dünya tarihinin başlangıç noktası olarak nitelendirilen Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki Harran Kalesi ve surları ilk defa onarılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2011 bütçesinde kale ve surların onarımı için bütçe ayrıldı.