12 Ekim 2012 Cuma

'İKLİM AĞI'

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, iklim değişikliği konusunda ortak kaygılarını ve çözüm önerilerini birlikte dile getirmek üzere “İklim Ağı”nı kurdu. İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin geri dönülemez noktaya gelmeden önce durdurulması için ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlayan “İklim Ağı”,  Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Doğa Derneği, Doğa Koruma Merkezi, Eurosolar Türkiye, Greenpeace Akdeniz, Kadıköyü Bilim Kültür ve Sanat Dostları Derneği (KADOS), Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı), WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), 350 Ankara gibi sivil toplum kuruluşlarının katkısı ile kuruldu.

EDİRNE KİTAP FUARI YAZARLARLA OKUYUCULARI BULUŞTURACAK

Edirne'de 11-17 Ekim tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek Edirne Kitap Fuarı, yazarlarla okuyucuları buluşturacak.

NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ ÇİNLİ YAZAR MO YAN ALDI

2012 Nobel Edebiyat ödülünü Çinli yazar Mo Yan kazandı. Yan, Nobel ödülü alan 109. edebiyatçı oldu. İsveç Akademisi, Yan'ın eserlerini "sanrısal realizm yoluyla masalları, tarihi ve çağdaş olanı birleştirdiği" için övgüye layık gördü.

2 KALEM PİLLE 1 SENE ÇALIŞAN E-KİTAP

e-kitap denilince artık ilk akla gelen firmalardan birisi haline gelen Amazon'a rakip geliyor. Hem de oldukça sağlam bir şekilde geliyor. Almanya merkezli txtr firmasının sadece 13 dolarlık fiyat etikeyle piyasaya süreceği txtr Beagle adlı e-kitap uygun fiyatının yanında özellikleriyle de dikkat çekiyor.