15 Haziran 2012 Cuma

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE KREDİ KARTI DÖNEMİ!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakçi şirketlerinden Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen 600 numaralı Havalimanı- Otogar hattında çalışan kırmızı otobüslerde kredi kartıyla validatöre okutma uygulaması başlatıldı.

KORNEA BEKLEYENLERE MÜJDE!

Türkiye'de 5 bin 11 hasta kornea nakli için sırada bekliyor. Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu hastalar, yeterli bağış olmadığı için umutlarını sürekli erteliyor. Bakanlık çözüm için kornea ithal edecek ve sırayla ücretsiz nakil yapacak.

AVUSTRALYA’DAN DÜNYANIN EN BÜYÜK DENİZ KORUMA SAHASI

Avustralya hükümeti, 3,1 milyon kilometrekarelik yeni deniz rezervi ile dünyanın en büyük deniz koruma sahasını oluşturdu. Mercan Denizini de kapsayan saha balıkçılık ile petrol ve doğalgaz aramalarına kapatılarak koruma altına alınıyor.

KÖK HÜCRELERDEN DAMAR ÜRETİLDİ

İsveçli doktorların raporuna göre, 10 yaşında bir kızın ana kan damarlarından biri kendi kök hücrelerinden yapılmış bir diğer damarla değiştirildi. Küçük kızın bağırsakları ve karaciğeri arasındaki kan dolaşımı yetersizdi.

ŞİMDİ ASPENDOS'TA OLMAK VARDI

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun 2 bin yıllık sahnesi, bu yıl 19'uncu kez Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen festival, 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Puccini'nin 3 perdelik eseri "Turandot" operası ile başladı. Festivalin açılışında sanatseverlere seslenen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, opera ve bale sanatının ülkenin gelişmişlik kriterlerinde en önemli göstergelerden birisi olduğunu ve Antalya'nın tanıtımına, marka değerine büyük katkı sağladığını belirtti.

ALMANYA’DA TEMİZ ÇEVRE İÇİN ’TROLEY KAMYON’ HAZIRLIĞI

Almanya’daki uzmanlar, karbondioksit emisyonunu düşürmek için troleybüslere benzer üretilen TIR’ların ilk denemesi olumlu sonuç verdi.

İSTANBULLU'YA MÜJDE!

İstanbul'un en önemli aktarma merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy metrobüs istasyonu yeniden düzenleniyor. Mecidiyeköy metrobüs istasyonuna erişim, yeni düzenleme çalışmaları nedeniyle 18 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında mevcut yaya üst geçitten yapılacak.