17 Aralık 2010 Cuma

KREDİ KARTI AZAMİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 1 Ocak 2011'de uygulamaya girecek Tebliğle, kredi kartı işlemlerindeki aylık azami akdi faiz oranı, Türk Lirası için yüzde 2,44'ten yüzde 2,26'ya indirildi. Söz konusu oran, ABD doları için yüzde 2,54 yerine yüzde 2,02, Avro için de yüzde 2,30 yerine yüzde 1,90 olarak belirlendi.

YAĞIŞLAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 4 günden beri aralıksız devam eden yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürdü.

PARİS SOKAKLARINA KİRALIK ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Paris Belediyesi, 2011 yılı sonunda başlayacak yeni uygulamayla, ilk etapta 3 bin elektrikli kiralık otomobilin hizmete sunulacağını açıkladı.

ESKİ PİLLERİ ÇÖPE ATMAYIN

Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan anlaşmalar kapsamında dağıtılan binlerce atık pil toplama kutusunda, 5 yılda bin tonun üzerinde atık pil toplandı.

1700 YILLIK HEYKEL FIRTINAYLA ORTAYA ÇIKTI

İsrail'de meydana gelen fırtına, Askhelon'da 1700 yıllık heykelin bulunmasını sağladı.

'ALO ÜŞÜDÜM'

Kaloriferi yanmayan okulda öğrenim gören öğrenci ve veliler, artık Milli Eğitim Müdürlüğü'ne seslerini duyurabilecekler.

7.500 KM'LİK BİLGİ OTOBANI

7.500 km'lik bilgi otobanı Turkcell’e bağlı Superonline, 5 ülkeden 7 operatör ile Arap yarımadasından İstanbul’a uzanan fiberoptik ağ kuruyor. 7.500 kilometrelik bilgi otobanında internet akışı sağlanacak. Yedekli ve karasal olması nedeniyle büyük önem taşıyan ağ ile 2 milyar insan kesintisiz internete bağlanacak. Otoban, daha sonra Avrupa ve Uzakdoğu’ya kadar uzanarak dünyanın en stratejik bilgi otobanlarından biri olmaya da aday.