27 Kasım 2013 Çarşamba

AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ BAŞLIYOR



Akbank Sanat Caz Günleri 4 Aralık'ta başlıyor. 26 Aralık'a kadar sürecek etkinlik, dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri ağırlayacak.

TÜRKLERİN ÇİFTE VATANDAŞLIK ZAFERİ



Almanya'da 22 Eylül'deki seçimlerin ardından Başbakan Merkel ile Sosyal Demokrat lider Gabriel koalisyon hükümeti kurulması için anlaşmaya vardı. Koalisyon sözleşmesine ise, Türkler damga vurdu. Almanya'da doğup büyüyen Türk göçmenlere çifte vatandaşlık hakkı tanınacak.

BALIK KADIN KALBİNE İYİ GELİYOR



İnsan vücudu balıkdan elde edilen proteinin %93’ünden faydalanır. Bu oran kırmızı etlerde ve diğer beyaz etlerde çok düşüktür. Az karbohidrat içermesinin yanı sıra madensel tuzlar ve mineraller açısından son derece zengin olan balık eti, bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot ve flor içerir. Özellikle kadınlar için elde edilen verilere göre haftada en az iki defa balık yiyenlerin koroner kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinin %30 azaldığı tespit edildi. Ayrıca balık eti A, B1, B2 ve D vitaminleri açısından da zengindir. Büyüme ve yaraların iyileşmesinde önemli rolü vardır.

KARİKATÜR ATÖLYESİ AÇILIYOR



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Müzesi, karikatür atölyesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Akademi tarafından düzenlenecek atölyede karikatürün usta isimleri; gençlere karikatür çizmenin inceliklerini anlatacak. TGC Akademi “Haydi Karikatür Çizelim” başlığı altında gençlerine yönelik karikatür atölyesi düzenliyor.

SALON'DA KUZEY RÜZGÂRI



Norveç Konsolosluğu tarafından desteklenen A Taste of Norway serisi kapsamında bu hafta Salon'da üç konser verilecek.

AIDS TEDAVİSİNDE YENİ UMUT



İngiliz bilim adamlarınca geliştirilen yeni bir yöntemle AIDS tedavisine ışık tutabilecek önemli bir adım atıldığı bildirildi. İngiltere'nin 5 büyük üniversitesinden bilim adamlarının geliştirdiği yeni yöntem, HIV taşıyan hastaların kanser hastalarınınkine benzer şekilde tedavi edilmesini öngörüyor.