11 Mart 2013 Pazartesi

SAĞLIK İLETİŞİMİ DERNEĞİ KURULDU



Sağlık alanında doğru bilginin paylaşılması için "sağlıklı bilgi-sağlıklı iletişim-sağlıklı yaşam" anlayışıyla yola çıkan gazeteci, akademisyen ve hekimler, Sağlık İletişimi Derneği'ni (SİLDER) kurdu.

ÇYDD'E PEN DUYGU ASENA ÖDÜLÜ



PEN Duygu Asena Ödülü'nü bu yıl kazanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile geçen yıl kazanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ayşe Berktay için tören 11 Mart Pazartesi saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sahnesi’nde gerçekleşecek.

SAGALASSOS SERGİSİ AÇILDI



Belçikalı fotoğrafçılar Bruno Vandermeulen ve Danny Veys'in Sagalassos kazıları sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi AnaMed'de açıldı.

VOLEYBOLDA 8. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUMUZ



CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunu zirvede tamamlayan Vakıfbank, voleybolda Türk takımlarının Avrupa'daki 8. şampiyonluğuna imza attı.

DOSTOYEVSKİ AYAĞIMIZA GELİYOR!



İstanbul, 15-21 Nisan tarihleri arasında Rus Kültürü Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Programda Dostoyevki karakterlerinin sahne alacağı gösteri var.

DİŞETİ HÜCRELERİNDEN DİŞ 'YETİŞTİRİLDİ'



İngiliz araştırmacılar, gelecekte eksik dişlerin yerine dişetinden yetiştirilmiş yeni dişlerin ekilmesine imkân sağlayacak bir yöntem geliştirdiklerini duyurdu. Londra King's College Üniversitesi'nden araştırmacılar yetişkin bir insandan aldıkları dişeti dokusunu fare hücresiyle birleştirip bir diş yetiştirmeyi başardı.

BURSA KİTAP FUARI ZİYARETE AÇILDI



TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen ve 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Bursa 11. Kitap Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı. 16 Mart’a kadar açık kalacak fuarda 70 kültür etkinliği ve imza günü düzenlenecek.

ADANA'YA "TARIM MÜZESİ" KURULACAK



Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki Suluca Köyü'nde bulunan Özler Tarım A.Ş. tesisleri içerisinde 'Tarım Müzesi' kurulması için Çukurova Üniversitesi, Adana Ticaret Borsası, Adana Çiftçiler Birliği, Adana Güçbirliği Vakfı ve Özler Tarım Ürünleri A.Ş. arasında protokol imzalandı. Müzede, geçmişten bugüne tarımda kullanılan alet, makine, eşya ve kıyafetler sergilenecek.

HAKKARİ'DE KAR FESTİVALİ



Hakkari Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Merga Bütan Yaylası'nda düzenlenen 'Kar Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.