23 Haziran 2011 Perşembe

DÜNYANIN BÜTÜN ÇEVRE PROJELERİ

Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen çevre projelerini tek bir adreste toplamak amacıyla global çevre portalı oluşturuldu.

THY AVRUPA'NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Havayolu ve havaalanı sektöründe sağladığı denetim ve hizmet kıyaslama programları ile kuruluşların ürün ve hizmet kalitesini denetleyen Skytrax değerlendirmesinde Türk Hava Yolları 3 dalda zirveye oturdu.

BU BATIKTAN KAPTAN BİLE ÇIKABİLİR!

İstanbul Yenikapı’da devam eden Marmaray-Metro arkeoloji kazılarında yükü ve ahşap kalıntılarıyla dünyanın en sağlam batığı bulundu. Çalışanların dahi fotoğraf çekmesine izin verilmeyen batığı ilk kez Radikal görüntüledi. İstanbul’un denizcilik tarihi açısından çok önemli veriler taşıyan batığın 5. yüzyıla ait olduğu sanılıyor. Arkeologlara göre dünyada bugüne kadar bulunan batıklar için de bu bir ilk ve denizcilik tarihinde ezber bozacak.

BÖBREK YETMEZLİĞİ ÇEKENLERE MÜJDE

Böbrek yetmezliğinden muzdarip olan hastaların nefromaxbetkesal - besinsel gıda takviyesi ile büyük oranda iyileştikleri görüldü.

BEDAVA PANDA ANTİ VİRÜS

Panda, bulut temelli antivirüs programını ücretsiz dağıtıyor. Panda Cloud antivirüsün özellikleri arasında artırılmış tarama hızı, bilgisayar kaynaklarını daha az kullanma, daha fazla sayıda zararlıyı tanıma ve yok etme, saptanan zararlılar hakkında tüm detayları bildirme gibi önemli maddeler bulunuyor.

MAHKUMLARA YENİ BAŞLANGIÇ YAPMA FIRSATI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, mahkum ve tutuklular, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına çok sayıda mektup göndererek, ''cezaevinde bize tarım konusunda eğitim verin'', ''yeni bir başlangıç istiyorum'', ''cezaevinden çıkınca yapabilecek bir işim olsa ne güzel olur'', ''bilinçli şekilde tarım ve hayvancılık yapmak istiyorum'' şeklindeki taleplerini ilettiler.

İSTANBUL, DÜNYA ÇAPINDA BİR AKVARYUMA KAVUŞUYOR

En büyük tematik akvaryumu olma özelliğini taşıyan Florya'daki İstanbul Akvaryum Kompleksi, cumartesi günü açılacak.