27 Nisan 2010 Salı

KANSERE 'RADYOAKTİF MERMİ'

Cerrahi şansı bulunmayan ve mevcut tedavilere yanıt vermeyen birincil ve metastatik karaciğer tümörlerinde etkili olan yöntem sayesinde, hastaların yaşam sürelerinde önemli ölçüde uzama sağlanıyor.

Türkiye Nükleer Tıp Derneği Başkan Yardımcısı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Uğur, her geçen yıl kanser görülme sıklığının arttığını, ancak bununla birlikte hastalığın tanı ve tedavisinde önemli gelişmeler olduğunu söyledi.

AFİFE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

14. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri, 14 dalda ve 5 özel kategoride sahiplerini buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ''Kafes'' adlı oyunu ''Yılın En Başarılı Prodüksiyonu'' seçildi.

LG'DEN 3D TELEVİZYON

LG, 3D TV’yi Türk kullanıcıların beğenisine sunan ilk marka oldu. Dünyanın tek 400Hz hızına ve Full LED özelliğine sahip 3D TV’si LG Infinia LX9500, Kanyon AVM önündeki LG Özgürlük Evi’nde, Einstein, Marilyn Monroe ve Andy Warhol gibi tarihi kişiliklerin canlandırılmış hologram görüntüleri eşliğinde tanıtıldı.

KAPASİTE KULLANIM ORANLARI BEKLENTİYİ AŞTI

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre 11,9 puan artarak, yüzde 72,2 oldu. Kapasite kullanım oranı, mart ayına göre ise 4,3 puan arttı.

MİNİK ELLER GENÇ ORMANLAR KURUYOR

Şile Orman İşletme Müdürlüğü’nde ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor. 15 Nisan Cuma günü, Kartal İhsan Zakiroğlu İlköğretim Okulu Ana Sınıf Öğrencilerinin katıldığı ağaçlandırma töreni, Yeşilvadi Orman İşletme Şefliği Kömürlük Mevkiinde yapıldı.

ÇEVRE TIR'I BİLİNÇ TAŞIYACAK

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, çevre konusunda daha bilinçli ve eğitimli bir toplum oluşturulması düşüncesiyle hazırlanan 5 adet seyyar eğitim aracı yola çıktı. Tam donanımlı tırlar 22 Nisan - 18 Haziran 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilini ziyaret edecek