24 Aralık 2010 Cuma

KAHRAMAN BOSTAN'DA ŞENLİK VAR

Kuzguncuklular, kalan tek yeşil alanlarını "Kahraman Bostan"ı korumak için uğraşıyorlar... Bu kez de bostanda şenlik var...

ÖĞRENCİYE 12 EYLÜL AFFI MÜJDESİ

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan 800 bin kişinin beklediği öğrenci affını açıkladı. Star gazetesinin haberine göre; 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana üniversitelerden ilişiği kesilenlere genel af geliyor. Özcan, bütçe görüşmelerinden hemen sonra ele alınması beklenen torba kanunda öğrenci affıyla ilgili düzenlemenin de yer alacağını söyledi.

MEMURA EK ZAM GELİYOR

Memur, sözleşmeli personel ve emeklilerin gözü, kulağı Aralık ayı enflasyonunda. Temmuz-Kasım döneminde yüzde üçün üstüne çıkan enflasyon, yılbaşında milyonlarca memur ve emekli için ek zam umudu yarattı.

KARİKATÜRÜN KALBİ ANTALYA'DA ATACAK

Konusu ‘Turizm’ olarak belirlenen 1’inci Ulusal Antalya Karikatür Yarışması’na katılmak isteyenler 10 Mart 2011 tarihine dek başvuruda bulunabilecek. Yarışmanın seçici kurulu karikatüristler; Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı, İbrahim Tapa’dan oluşuyor. Yarışmaya başvurular 10 Mart 2011’e kadar sürecek. Yarışmanın sonuçları 12 Mart 2011 tarihinde açıklanacak, ödül töreni ise 19 Mart 2011 tarihinde gerçekleşecek. Yarışmanın birincilik ödülü 2 bin 500 TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü 1500 TL olarak belirlendi. Yarışmada ayrıca iki mansiyon ödülüne de biner lira verilecek.

'ÜSKÜDAR'A KADAR KASTAMONU FESTİVALİ' BAŞLIYOR

'2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul' logosunu alan ilk Kastamonu organizasyonu olma özelliği taşıyan 'Üsküdar'a Kadar Kastamonu' adlı festival bugün saat 15.00'de başlıyor. İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde başlayacak. festival, 26 Aralık'ta Haldun Algaş Spor Kompleksi'nde yapılacak şölenle son bulacak.

ONLAR ENGELLİ DEĞİL, ''EĞİTİLEBİLİR''

Erzincan 1999 yılında kurulan Sümer İş Okulu'nda öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin yaptığı çalışmalar büyük ilgi görüyor. Oluşturulan 5 atölyede el sanatlarının inceliklerini öğrenen öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla ustalara taş çıkartıyorlar.

DENİZLİ TEKNOLOJİK TARIMDA BAŞKENT OLUYOR

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte, İl Özel İdaresi, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın katılımıyla Türkiye'de ilk defa tarımsal amaçlı Organize Sera Bölgesi'ni gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÇİFTÇİYE NAKİT DESTEK ÖDEMESİ

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, bugünden itibaren tarım destekleri kapsamında toplam 249 milyon 870 liralık nakit destek ödemesi yapacak