30 Nisan 2013 Salı

YER GÖK CAZ!



Bugün 30 Nisan, yani Uluslararası Caz Günü! Geçen yıldan beri tüm dünyada kutlanmaya başlanan bu özel günün bu seneki etkinlik merkezi ise İstanbul. Tüm gün boyunca şehirde ücretsiz ve herkesin katılımına açık etkinlikler var. Ve tabii cazın dünyaca ünlü yıldızları sizi bekliyor.

BEYNE SÜREKLİ SİNYAL GÖNDERİYOR



Türk bilim adamları tarafından geliştirilen robot, felçli hastaların iyileşme sürecini kısaltıyor.

PROSTAT KANSERİNE 'AŞI' İLE TEDAVİ



Metastatik prostat kanseri hastalarına uygulanabilen aşı, hastaların ortalama yaşam süresini uzatıyor, sağ kalma oranını artırıyor. Şu an sadece ABD'de uygulanabilen aşı yöntemi, genel sağlık durumu iyi, ağrısı bulunmayan hastalara üçer ay arayla 3 doz yapılıyor. Bir kişi için uygulanan aşı tedavisinin maliyeti, 90 bin doları buluyor. Aşı, Türkiye'de geri ödeme kapsamında bulunmuyor. Sadece ABD'deki merkezde yaptırılması gerekiyor.

AFİFE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, sahiplerini buldu. "Yılın en başarılı kadın oyuncusu" ödülü Sumru Yavrucuk'a, "Yılın en başarılı erkek oyuncusu" ödülü Öner Erkan'a verildi.

BİR İLK... BİSİKLETLERLE TİYATRO TURNESİ!



Yeraltı Sahnesi, sanatı sporla birleştiriyor. 13 kişilik Yeraltı Sahnesi ekibi bisikletleriyle tiyatro gezisine çıkacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE AFRİKA RÜZGARI



Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türk Devlet ve Akraba Toplulukları Öğrenci Merkezi Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ve Türkiye’de eğitimlerini sürdüren Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan “Afrika’dan Sevgi Dolu” isimli kültür ve tanıtım programı düzenlendi.

OYUN TEMELLİ MATEMATİK ÖĞRENME LABORATUVARI PROJESİ



Türkiye’deki devlet okullarında bir ilk olacak "Oyun Temelli Matematik Öğrenme Laboratuvarı Projesi” Üsküdar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan alınan destekle ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin bilimsel katkısıyla eğitimlerine başladı. Projenin tanıtımı için bugün Ramada Plaza İstanbul Otel’de gerçekleştirilen ilk toplantısına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Proje Koordinatörü Sibel Çatar ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Aylin İlden Koçkar ve Eğitim Uzmanı Ebru Ataca katıldı.