20 Aralık 2011 Salı

PİRİNÇ TORBALARINDAKİ BAHÇE

Almanya'nın Berlin şehrinde bir bölge Kreuzberg... Burada yaşayanlar taşınabilir şehir bahçelerinin de sahipleri... Prinzessinnergarten adlı bahçe 2009 yılında hayat buldu. Bahçenin mimarlarından Marco Clausen Küba'da boş alanlarda yapılan tarımdan etkilenerek yola çıktıklarını söylüyor.

KİŞİYE ÖZEL KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

Normal ve tümörlü hücrelerin laboratuvarda 2 yıl boyunca yaşaması sağlandı. Normal hücreler genellikle birkaç kez bölündükten sonra laboratuvar ortamında ölüyordu ve birçok kanser hücresi vücut dışında çoğalamıyordu. Amerikalı bilim insanlarından Richard Schlegel, bunun kişisel tedavide çığır açabilecek bir gelişme olduğunu belirtti.

GİZLİ KALMIŞ TİYATRO HAYATA DÖNDÜ

Yıldız Sarayı'nın saklı kalmış tiyatrosu önceki gece, uzun bir aradan sonra açıldı. Maslak Rotary Kulübü'nün ışık, ses ve elektrik sistemini yenilediği tiyatro, konserlere ev sahipliği yapacak.

KAMPÜSTE FESTİVAL VAR!

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali Play ÜniFilmFest, 19 Aralık’ta Bursa Uludağ Üniversitesi’nden yola çıkıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak olan Play ÜniFilmFest ilk yılında Bursa’da Uludağ Üniversitesi, Sakarya’da Sakarya Üniversitesi, Malatya’da İnönü Üniversitesi, Adana’da Çukurova Üniversitesi, Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mersin’de Mersin Üniversitesi, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi ve son olarak İstanbul’da İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi’ni gezecek.