27 Nisan 2011 Çarşamba

TÜRK- YUNAN DOSTLUĞUNUN ALBÜMÜ

Zülfü Livaneli şarkıları Yunanlılar’ın dünya çapındaki starı Maria Farantouri tarafından Atina Konser Salonu’nda Volos Senfoni Orkestrası eşliğinde icra edildi. Bu muhteşem konserin canlı kayıtları şimdi 'Mnimi Tou Nera' (Suyun Hatirasi) albümünde toplandı.

DOĞAL TAŞLARDAN RADYASYON KALKANI ÜRETTİ

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi araştırmacıları, TÜBİTAK desteğiyle yürüttükleri proje kapsamında, tamamen yerli kaynaklarla doğal taşlardan radyasyon geçirmeyen kalkan üretti.

TWITTER ARTIK TÜRKÇE!


Twitter resmi blogundan an itibariyle yaptığı açıklama ile Türkçe ile birlikte Rusça’yı da dil seçenekleri arasına eklediğini duyurdu. Kısacası uzun zamandır beklenen ve büyük olasılıkla Twitter’ın Türkiye’deki kullanımını ateşleyecek “Türkçe Twitter” artık gerçek oldu.

BOĞAZ'IN SANAT FUARI BAŞLIYOR

27 Nisan 2011Bu yıl ‘Düşler, Renkler, Gerçekler’ temasını işleyen ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı yarın başlıyor.

GOOGLE'DAN U DÖNÜŞÜ


Yaklaşık iki yıldır yeni videoların yüklenmesinin durdurulduğu site Google Video'nun kapatılma tarihi de ertelendi. 29 Nisan olan kapatılma tarihinin ertelenme sebebi kullanıcıların şikayetleri.

YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI 28 NİSAN'DA AÇILIYOR

Yöresel ürünleri ticaretle buluşturan YÖREX Fuarı, 28 Nisan–1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'nda, Anadolu'nun kültürel ürünleri sergilenecek.

GATAB'IN ÇEVRE EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR


Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından bölge nüfusunun büyük bölümünü barındıran turistik tesislerde çalışanlara yönelik "Katı Atık Yönetim Sistemi Eğitim"ine başlandı. 2006 yılından bu yana Hizmet Bölgesi'nde bulunan 4 ve 5 yıldızlı otellerde uygulanan hizmet ile yaklaşık olarak 8.000 otel personeline eğitim verildi.

MEMUR OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KPSS A Grubu atamaları için yaş sınırının Bakanlar Kurulu kararı ile 35'e çıkarıldığını bildirdi. Arınç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, ''Arkadaşlar sizlerin A Grubu memurluklarda yaş sınırının 35'e çıkarılması talebini Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdim. Sayın Başbakanımız ve diğer bakan arkadaşlarım da konuya olumlu yaklaştılar ve talebiniz kabul edildi'' dedi. Müjdesini ''Hepinize hayırlı olsun'' sözleriyle paylaşan Arınç, KPSS A Grubu atamalarında artık yaş sınırının 30 değil 35 olduğunu vurguladı.