12 Kasım 2013 Salı

1 MİLYON 89 BİN 615 KİŞİ ATA'YA GİTTİ



Genelkurmay Başkanlığı 10 Kasım’da 1 milyondan fazla insanın Anıtkabir’i ziyaret ettiğini açıkladı. Böylece Anıtkabir en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

ALTIN İSKENDER 'ALTIN KAFES'İN



54. Selanik Uluslararası Film Festivali’nde Theo Angelopoulos adına verilen büyük ödül Altın İskender’i, Diego Quemada-Diez’in “Altın Kafes” adlı filmi kazandı. Quemada-Diez, aynı zamanda En İyi Yönetmen ödülünü de aldı. Ayrıca, Yunan Parlamentosu TV Kanalı'nın verdiği İnsan Hakları Ödülü de “Altın Kafes”in oldu.

NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ HAYVANLARA GPS’Lİ TAKİP



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yürüttüğü yaban hayatı çalışmaları ile nesli tükenen türlerin korunmasına ilişkin faaliyetlerinde son teknolojiyi kullanıyor.

'MTV ÖDÜL KARNAVALI'



Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri törenini çılgınlıklarıyla gündemden düşmeyen Miley Cyrus, "We Can't Stop" performansıyla açtığında hem ödülün düzenlendiği Ziggo Arena'yı dolduranlar hem de TV başında ödül törenini izleyenler gecenin "eğlenceli" geçeceğini anlamıştı. Öyle de oldu. Cyrus'ın çılgınlıklarına gecenin sunucusu Redfoo'nunkiler eklendi, En İyi Kadın Şarkıcı seçilen Katy Perry sahnede asılıyken unutulmayacak bir performans sergiledi. Bruno Mars, "En İyi Şarkı" seçilen "Locked Out of Heaven"i söyledi... King of Leon, sahneye çıktı, Robin Thicke şarkısını söyledi.

PS4 13 ARALIK’TA TÜRKİYE’DE!



Sony, PlayStation®4 (PS4™) (CUH-1000A serisi) bilgisayar eğlence sisteminin 13 Aralık Cuma günü Türkiye pazarına sunulacağını açıkladı. Heyecanla beklenen PS4™, güçlü grafikleri ve hızı, derin şekilde bütünleşik sosyal yetenekleri ve PlayStation®Vita (PS Vita) gibi cihazları kullanan yenilikçi ikinci ekran özellikleri ile zengin ve sarmalayıcı oyun deneyimini yeniden tanımlayan yeni nesil bilgisayar eğlence sistemi.