17 Nisan 2012 Salı

"DOĞAL HAYATIN SANATÇILARI" YARATIYOR

İstanbul Modern’in bu yıl yedincisini düzenlediği Çocuk Şenliği’nde Doğal Hayatın Sanatçıları başlıklı programla nesli tükenen canlılar ele alınacak.

PULİTZER ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ABD'nin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Pulitzer ödülleri sahiplerini buldu.

FAZIL SAY METROPOLİTAN'DA KONSER VERECEK

Piyanist ve besteci Fazıl Say, dünyanın en önemli sanat müzelerinden olan New York Metropolitan Müzesi'nde konser verecek.

ÇİN'DE 1800 YILLIK HAZİNE BULUNDU

Ciangşi eyaletinin Sışi şehrindeki bir imar çalışmasında bulunan 150 metre derinlikteki toplu mezarda, ilgili makamların onay vermesinden sonra çalışmaya başlayan Çinli arkeologlar, yaklaşık bir aylık çalışma sonucu 100'den fazla tarihi esere ulaştı.

CANNES'A KATILACAK FİLMLER AÇIKLANIYOR

Festival Genel Müdürü Thierry Fremauş, bu yılki jürinin programı belirlemek için bin 700 uzun metrajlı filmi izlediğini söyledi. Fremaus, jürinin, uzun ve titiz bir incelemenin ardından bunların arasından 50 filmin yarışma ve yarışma dışı kategorilerde festival boyunca gösterimi için onay vereceğini bildirdi. Hollywood sinemasının "efsanevi" yıldızı Marilyn Monroe, bu yıl 65. kez düzenlenecek Cannes film festivalinin poster ikonu olacak. Dünya sinemasının en önemli etkinliklerinden birisi olan festival 16-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.