19 Haziran 2014 Perşembe

ALTI DALDA SEKİZ ÖDÜL



2014 Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar belirlendi. Bu yıl 69’uncusu düzenlenen Roman, Öykü, Fotoğraf, Şiir, Karikatür ve Sosyal Bilimler olmak üzere 6 dalda 8 ödülün verildiği yarışmaya 673 kişi başvurdu.

'BİR SÜTUN DA SEN DİK' KAMPANYASINA AVRUPA'DAN ÖDÜL



Perge Antik Kenti’nde Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Bir Sütun da Sen Dik” kampanyası 2014 Europa Nostra Ödülleri kapsamında "Special Mention of the Jury" sertifikasını aldı. Sertifika 17 Haziran 2014 tarihinde Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Perge Konferansı sonrasında, Perge kazılarını yöneten Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu’na takdim edildi.

NİETZSCHE'NİN ÇİZGİ BİYOGRAFİSİ ESEN KİTAP'TAN ÇIKTI



Esen Kitap'ın "Marx" ve "Freud" kitapları ile başlayan ve ilgiyle karşılanan çizgi biyografi serisi ünlü filozof Nietzsche ile devam ediyor.

PABLO NERUDA'NIN 20 YENİ ŞİİRİ BULUNDU



Şilili ünlü şair Pablo Neruda'nın daha önce bilinmeyen 20 şiiri bulundu. Pablo Neruda Vakfı, şiirlerin Nobel Edebiyat Ödülü sahibi şairin el yazmaları arasında bulunduğunu ve uzmanların bunların gerçekliğini teyit ettiğini açıkladı.

BU TEKNOLOJİ OTOMOTİVDE ÇIĞIR AÇACAK



Gediz Üniversitesi’ndeki yerli teknoloji çalışmaları sonucunda bir önemli buluşa imza atıldı.

7'DEN 70'E HERKESİ 'SARI BİSİKLET'LE HAREKET ETTİRECEK



50 yılı aşkın süredir ürünleriyle tüketicilere ulaşan ETİ, yeni bir sosyal sorumluluk projesine başladı: Sarı Bisiklet... Şirket, Aktif Yaşam Derneği'yle birlikte sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliğine dikkat çekiyor. Proje her yıl farklı bir ilde yürütülecek. Eskişehir’de başlayan projeyle bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

İNŞAATA ‘KIRLANGIÇ’ MOLASI



Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde bir benzin istasyonuna idari bina olarak kullanılmak üzere 2 katlı inşaat yapımına başlandı. Çalışmalar sırasında 43 kırlangıç, inşaatın 2’nci katına yuva yaptı. Kuşların yuva yaptığını gören işçiler ise durumu inşaat sahibine bildirdi.