22 Nisan 2014 Salı

YABANCI ÖĞRENCİLER CUDİ ETEKLERİNDE HALAY ÇEKTİ



Şırnak'ın Silopi İlçesi’ne 5 farklı ülkeden gelen 35 üniversite öğrencisi Cudi Dağı’na çıkarak halay çekti. Gürcistanlı İrakli Bebin, Silopi’ye geleceklerini öğrendiği zaman internet üzerinden arama yaptığını belirterek, "Google’da Silopi yazıp arama yaptığımda karşıma, ’terörist’ çıktı. Buna rağmen geldik" dedi. Türkiye’ye daha önce iki kez geldiğini söyleyen Ukraynalı öğrenci Natalia Masechko, “Orası başka Türkiye, burası başka Türkiye sanki” dedi.

GÜLMEK, HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR



ABD 'deki Loma Linda Üniversitesinden bilim adamlarının araştırması, yaşlıların onları güldüren olayları ya da konuları daha iyi hatırlayabileceğini gösterdi. Bilim adamları, bazı katılımcılara 20 dakikalık komedi filmi izletti, bazılarından ise film seyretmeden sessizce oturmalarını istedi.

BOSNA HERSEK'TE TÜRK FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



Bosna Hersek'te Türk Film Festivali'nin altıncısı, 25 Nisan'da yapılacak özel gösterimle başlayacak.

KANSERİ ANTALYA’DA YENDİ



Hayatı boyunca spor yapmış ve sağlıklı yaşamış biri olarak akciğer kanseri tanısıyla sarsıldığını dile getiren Kırgız Nurlan Akmatov, hastalığının çaresini Antalya’da buldu.

TÜRKİYE’DEN 13 YENİ TARİHÎ ESER UNESCO’NUN DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE



Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl UNESCO’ya Anavarza Antik Kenti, Anadolu Selçuklu Medreseleri ve Kaunos Antik Kenti’nin de aralarında bulunduğu 13 ayrı dosyayla başvurmuştu.

ADALET AĞAOĞLU’NUN YILLAR SONRA YAZDIĞI ROMAN: DERT DİNLEME UZMANI



Usta yazar Adalet Ağaoğlu’nun uzun yıllar sonra yazdığı romanı Dert Dinleme Uzmanı Everest Yayınları’ndan çıktı.

APPLE'DAN ÇEVRECİ GİRİŞİM



Apple, müşterilerine tüm eski ürünlerini ücretsiz olarak kullanılır hale getirmeyi teklif ediyor. Kullanılamayacak ürünler ise çevreye zarar vermeden imha edilecek.

PARASI OLMAYANLARA 50 DOLARA GOOGLE GLASS GÖZLÜK



Google'ın süpersonik gözlüğü Glass satışa çıkar çıkmaz peynir ekmek gibi tükenmişti. Şimdi de, bu akıllı teknolojinin nasıl bir icat olduğunu gösterebilmek adına, Google Glass evde deneme keyfi sunuyor, tabii parayla 50 dolara. 50 dolar karşılığında bu keyfi siz de tadabileceksiniz.