11 Haziran 2014 Çarşamba

TÜRKİYE'NİN İLK ÜNİVERSİTE DOWN KAFESİ İTÜ'DE AÇILIYOR



Üniversiteyle okul arasındaki duvarın yıkılması, down sendromlu öğrencilere yeni bir dünyanın kapısını açtı.

DOCUMENTARİST'İN "YENİ YETENEK ÖDÜLÜ" GEZİ BELGESELİNE



Documentarist'in geleneksel Johan van der Keuken Yeni Yetenek Ödülü, Reyan Tuvi'nin yönettiği "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" filmine verildi. Tuna Kaptan ve Felicitas Sonvilla'nın "Sınırdakiler" adlı filmi ise Jüri Özel Ödülü'ne değer bulundu.

İZMİR'DE MÜZİK YAZI



Performans mekânları arasına Şirince'yi de katan İzmir Festivali, Yo-Yo Ma'dan Martha Graham Dans Topluluğu'na yıldız konuklarla 14 Haziran'da başlıyor.

REKLAM SEKTÖRÜNÜN EN BAŞARILILARINA 11. KIRMIZI ÖDÜLLERİ



Reklam ve iş dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu 11. Kırmızı Ödülleri, pazartesi gecesi Zorlu PSM’de düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerine verildi.

BU YILA DAMGASINI VURACAK OYUNLAR E3'TE ORTAYA ÇIKTI



Dev oyun etkinliği E3, kendini rakiplerinden farklı kılmaya çalışan firmaların tanıtımlarına sahne oluyor. İşte E3 etkinliğinde ortaya çıkan yeni yapımlar, devam oyunları ve fazlası...

LÖSEMİ HASTALARINA UMUT VAADEDEN ANLAŞMA



Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen TÜRKÖK Projesi kapsamında, Kızılay'ın kan bağışçılarından elde edilecek 4,5 milyon donörlük veri tabanının, kök hücre bekleyenlere umut olması bekleniyor.

KALP HASTALARININ YENİ UMUDU DOMATES HAPI!



Kalp hastalarını kapsayan bir araştırma, likopen içeren domates ve domates hapının, kardiyovasküler rahatsızlıkların tedavisinde iyi yönde etki ettiğini gördü. Yeni tedavi domates hapı hastalara umut oldu.

HARRY POTTER'IN ÇARIKLARI BURADA



İzmir'de, 12 Haziran Perşembe günü kapılarını 36'ncı kez açacak olan Ayakkabı Kış Fuarı, İzmir Ayakkabı Müzesi'ne ev sahipliği yapacak. Gişe rekorları kıran ünlü yapım Harry Potter filmlerinde, büyücüler dünyasının karakteri Harry Potter'in kullanmayı tercih ettiği Osmanlı çarıkları, fuarın gözdesi olacak.